Σύριζα: ΟΧΙ στην τηλεργασία στον Δημόσιο Τομέα

Live - Βουλή: Κορυφώνεται η σύγκρουση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις- Το απόγευμα η ψηφοφορία

Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εισάγει θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της τηλεργασίας στον Δημόσιο Τομέα.

Το σχέδιο νόμου που παρέχει την δυνατότητα στους δημόσιους υπαλλήλους να εργάζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξ αποστάσεως εφόσον το επιθυμούν, υπερψηφίστηκε επι της αρχής από την Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, «παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια για το εργασιακό νομοσχέδιο που όμως θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη υποστηρίζοντας ότι επιχειρέι να «ψέματα» να κρύψει τις «αλήθειες» για το εργασιακό νομοσχεδίο.

Μεταξύ άλλων διαφώνησε και με την αποδέσμευση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από το υπουργείο Εργασίας και την μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή στα πρότυπα της ΑΑΔΕ, υποστηρίζοντας ότι 3 από τα 5 μέλη του συμβουλίου που θα επιλέγουν τον επικεφαλής του ΣΕΠΕ θα είναι επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνολικά των κοινοβουλευτικών ομάδων της Αριστεράς να καταψηφίσουν επι της αρχής το νομοσχέδιο,προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης.