Τι έλεγε ο Μητσοτάκης για την ύφεση – Παταγώδης διάψευση (video)

Για ύφεση 10% μιλούσε ο Μητσοτάκης πριν 3 μήνες στο CNN, από 4,7% που εκτιμούσε το ΥΠΟΙΚ και ο διοικητής της ΤτΕ στις αρχές Μαΐου. Με βάση αυτή την πρόβλεψη πορεύθηκε άνευ σχεδίου και μέτρων η κυβέρνηση. Η διάψευση και η προσγείωση στην τραγική πραγματικότητα της ύφεσης του 15% ήλθε σήμερα.

Μία διάψευση που θα πληρώσει σκληρά η κοινωνία.

Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο του CNN: 

Νικ Ρόμπερτσον: Μπορείτε να μας δώσετε μια εικόνα για το πόσο μεγάλη πιστεύετε ότι μπορεί να είναι η οικονομική απώλεια, ίσως και ως ποσοστό;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχω αποφύγει να κάνω προβλέψεις γιατί (ανάλογα με τις εξελίξεις) τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Δεν θα ήθελα να κάνω μια εκτίμηση με μεγάλο εύρος, αλλά ασφαλώς τα πράγματα αλλά θα είναι πολύ χειρότερα αν δεν ανοίξουμε καθόλου (για τους ξένους τουρίστες) το καλοκαίρι.

Νικ Ρόμπερτσον: Άρα πρέπει…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν καταφέρουμε να υποδεχτούμε κάποιους τουρίστες, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αλλά όπως γνωρίζετε, φαίνεται να υπάρχει συναίνεση μεταξύ των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί, για ένα ποσοστό περίπου 10%, κάτι που αποτελεί πολύ μεγάλη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

 Νικ Ρόμπερτσον: Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι, έτσι δεν είναι;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είναι όντως ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Αλλά ελπίζουμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας.