Από τον Ιούλιο 2019 προκαλώ κάποιο στέλεχος του Οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σε δημόσιο διάλογο για τα θέματα της Οικονομίας , αλλά φοβούνται, δεν τολμούν, παρά μόνο προτιμούν βολικούς μονολόγους σε συγκεκριμένα ΜΜΕ δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων KONTRA News.
Λεφτά υπάρχουν ; ρωτήθηκε ο βουλευτής και απάντησε:
«Η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα λόγω της δικής μας κληρονομιάς των 37 δις και των χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε μείωση φορολογικών βαρών, επέλεξε όμως να ελαφρύνει τα μεγάλα εισοδήματα και όχι τα μεσαία και τα χαμηλά. Επέλεξε να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για τις περιουσίες πάνω από 1 εκατ. ευρώ , μέτρο που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 25 εκατ. ευρώ. Επέλεξε να καταργήσει τον συμπληρωματικό φόρο στον ΕΝΦΙΑ που θα ευνοήσει τις μεγάλες και τις πολύ μεγάλες περιουσίες. Επέλεξε να καταργήσει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα πολύ μεγάλα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα.
Άρα λεφτά υπάρχουν, η κυβέρνηση ανακάλυψε «λεφτόδεντρα», μόνο που θέλει να τα κατευθύνει σε συγκεκριμένες πηγές».
Πρότεινε δε στην κυβέρνηση «με τα χρήματα που ανακάλυψε καθώς και με αυτά από το μεγάλο φαγοπότι που συμβαίνει με τις απ΄ ευθείας αναθέσεις να προχωρήσει σε γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ σε φτωχά και μεσαία περιουσιακά στρώματα, σε κατάργηση του φόρου στα αναδρομικά των συνταξιούχων, στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στους υγειονομικούς, στην απαλλαγή των εισοδημάτων, των εφημεριών και των υπερωριών τους από φόρους. Μπορούν να το κάνουν, δεν θέλουν να το κάνουν» κατέληξε.
Υπενθύμισε τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς της χώρας από το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το κοινωνικό μέρισμα που διανεμόταν κάθε χρόνο, σε αντίθεση με τα ελλείμματα της κυβέρνησης της ΝΔ που ξεπερνούν κάθε χρόνο από το 2019 τα 20 δις, με το φετινό σύμφωνα με τις προβλέψεις – από την ΑΑΔΕ ανακοινώθηκε πως μόνο οι απλήρωτοι φόροι το 2021 έφτασαν στο δυσθεώρητο ποσόν των 5, 8 δις – να φτάνει μεταξύ 10-15 δις.
Παράλληλα κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να απαντήσει στο ερώτημα που είχε θέσει από τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή
«πως από τόσο μεγάλο έλλειμμα θα πάμε σε πλεόνασμα 2,3 δις; Ερώτημα που ποτέ δεν απαντήθηκε. Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα οικονομικά θέματα και η τελευταία διχογνωμία μεταξύ υπουργών της, με τις διαφορετικές γνώμες περί φτώχειας και κατοχής αυτοκινήτου, αποδεικνύει την έλλειψη συντονισμού και την αδυναμία συνεργασίας σε ανώτατο επίπεδο»
«Κατέθεσαν και ψήφισαν προϋπολογισμό στο τέλος του 2021, τον οποίο έχουν τινάξει ήδη στον αέρα, ξεκινώντας να δίνουν παροχές που αφορούν «έχοντες και κατέχοντες» και με την προϋπόθεση ότι η πανδημία τελειώνει στις αρχές του 2022. Δυστυχώς η πανδημία είναι ακόμα εδώ και τα ζητήματα που αφορούν την οικονομία είναι πολύ δύσκολα».