Τη δική της απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Τάσο Γαϊτάνη για το θέμα του εμβολιασμού έδωσε η Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής Ν. Πέλλας – ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
«Ο κ. Γαϊτάνης, ως αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιχείρησε να βρει σήμερα τα δικά του πέντε λεπτά χρησιμότητας, μιας και η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Πελώνη χάθηκε στον λαβύρινθο του ηχήρου αδειάσματος Μητσοτάκη από την ίδια την Καγκελάριο Μέρκελ στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
Ο κ. Γαϊτάνης ασχολήθηκε μαζί μου, επιχειρώντας να διαστρέψει, όχι μόνο την προσωπική μου συνεπή στάση στο θέμα του εμβολιασμού προς αναχαίτιση της πανδημίας covid 19, αλλά και να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πάνω στο θέμα αυτό.
Σε ό,τι με αφορά αφενός μεν έχω ολοκληρώσει τον διπλό εμβολιασμό μου, αφετέρου δε σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις προτρέπω τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.
Ως στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι σαφές ότι ο κ. Γαϊτάνης αδυνατεί να κατανοήσει την διαφορά μεταξύ πειθούς και αυταρχικότητας.
Από τον άγριο ξυλοδαρμό των νέων πέρασαν στην αθλιότητα του «150αριού». Από το χειροκρότημα στα μπαλκόνια πέρασαν στην απειλή θέσης σε αργία άνευ αποδοχών δια στόματος πρωθυπουργού. Χθες και σήμερα τη σκυτάλη της αυταρχικότητας παρέλαβαν οι κ.κ. Βορίδης και Μιχαηλίδου, απειλώντας δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Ήταν αναμενόμενο η κυβέρνση να βρεθεί ενώπιον της αποτυχημένης και αδιέξοδης διαχείρισης της πανδημίας.
Πρέπει να γίνει κατανοητό στον κ. Μητσοτάκη και στους επιτελικούς υπουργούς του ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να περάσει υποχρωτικός εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.
Ο σοφός λαός λέει «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Μια πανικόβλητη κυβέρνηση κυνηγά φαντάσματα και κατασκευάζει εχθρούς.
Πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση «Fake news» στην ιστορία της μεταπολίτευσης.
Δεν θα τους παρακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχουν πάρει. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη «ναι στον εμβολιασμό, όχι τον διχασμό».
*Φωτογραφίες από τον εμβολιασμό μου, που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου».