Τζάκρη: ” Η επέκταση των χωρικών υδάτων νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ” (video)

ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÅÐÉÊÁÉÑÙÍ ÅÑÙÔÇÓÅÙÍ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Σε ομιλία της στο πλαίσιο της συνεδρίασης της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας για το νομοσχέδιο «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου», που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, η βουλευτής Πέλλας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεοδώρα Τζάκρη “χαιρέτησε” την κίνηση της κυβέρνησης να υιοθετήσει και να εφαρμόσει ουσιαστικά το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε την επέκταση των χωρικών μας υδάτων.

Όπως ανέφερε “ο ΣΥΡΙΖΑ  πρόκειται να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ξεκίνησε, έκανε όλη την τεχνική δουλειά, ετοίμασε τα προεδρικά διατάγματα και οι συντεταγμένες είναι αυτές που κατέθεσε”.

Και στην αντίθετη περίπτωση βέβαια όπως τόνισε η κ. Τζάκρη  η αξιωματική αντιπολίτευση πάλι θα έπραττε το ίδιο ως υπεύθυνη πατριωτική πολιτική δύναμη. “Ακόμα όμως κι αν το νομοσχέδιο αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι θα το ψήφιζε, επειδή είναι υπεύθυνη και πατριωτική πολιτική δύναμη και δεν θα μπορούσε να μη ψηφίσει αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία που ασκεί ένα δικαίωμα που μεγαλώνει την Ελλάδα, σε αντίθεση με τη ΝΔ που όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση άσκησε σφοδρή κριτική όταν ανακοινώθηκε από τον κύριο Κοτζιά στην παράδοση του Υπουργείου Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι έτοιμα τα πδ και πως η χώρα θα προβεί στην επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης αρχικά στο Ιόνιο και μετά Νοτίως και Ανατολικώς της Κρήτης, ενώ με την Συμφωνία των Πρεσπών άδραξε και την ευκαιρία να επωφεληθεί κομματικά, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, ενώ στη συνέχεια, αφού υφάρπαξε την εξουσία με αυτόν τον τρόπο, «έβγαλε την χάρτινη και ψεύτικη περικεφαλαία που φορούσε».

Τέλος η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε και στην αναβλητικότητα της κυβέρνησης η οποία ουσιαστικά δεν προχωράει και σε μία ανάλογη κίνηση στα Ανατολικά της Κρήτης ασκώντας κριτική ταυτόχρονα και για τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς στο ελληνοτουρκικό ζήτημα.

“Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι «το εύκολο μέρος» και πως η κυβέρνηση έπρεπε να ασκήσει το μονομερές δικαίωμα της επέκτασης στον χώρο νοτίως και Ανατολικώς της Κρήτης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει αυτό να γίνει. Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, τίποτα σημαντικό δεν επιτεύχθηκε, αντιθέτως «δημιουργήθηκε ένα κακό προηγούμενο ανοχής της ΕΕ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα».

Η κυβέρνηση «άφησε το παιχνίδι με τις κουμπάρες» στην πανδημία (ανοίγουμε, δεν ανοίγουμε) και ξεκίνησε «το παιχνίδι με τις κουμπάρες» με τις διερευνητικές, λέγοντας πως ελπίζει η ελληνική πλευρά να μιλήσει με τους Τούρκους μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ και αυτό στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Καλώ τον Υπουργό Εξωτερικών να διορθώσει τις παθογένειες που παρατηρούνται στην εξωτερική πολιτική της χώρας”.

#menoumespeedy