Αντιλαμβάνομαι εν γένει την ανάγκη μετριοπάθειας και αποφυγής κλιμακώσεως και επεισοδίων αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση των “κορονο-πάρτι” δεν την κατανοώ ούτε την συμμερίζομαι, δήλωσε στον Status FM 107,7 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Εν προκειμένω η αντιμετώπιση αυτή είναι λάθος! Δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή διατάραξη της δημόσιας τάξης, εδώ πρόκειται για συγκεντρώσεις χιλιάδων με ανεύθυνη συμπεριφορά και συνειδητή αμέλεια με συνέπεια την διασπορά μολυσματικής θανατηφόρου νόσου, σημείωσε ο βουλευτής.

Η ΕΛΑΣ έχει την επιχειρησιακή ικανότητα να γνωρίζει εκ των προτέρων το που και πότε αυτών των συγκεντρώσεων. Οπότε και να τις αποτρέπει. Αλλά και αυτό να μη είναι δυνατόν, οι συγκεντρώσεις αυτές θα πρέπει να διαλύονται με χρήση κάθε πρόσφορου μέσου, όλων των μέσων εμπλοκής και επιβολής της τάξεως δηλαδή.

Επιτρέποντας αυτές τις συγκεντρώσεις εκμεταλλευόμαστε τον νομοταγή πολίτη. Είναι κρίμα. Πρέπει, να τους σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους. Αφήνουμε τους ανεύθυνους να διασκεδάζουν, να γεμίζουν νοσοκομεία και εντατικές ( 1100 εισαγωγές το Σαββατοκύριακο εξ ων 200 θα μπουν στις ΜΕΘ) και σε αντιστάθμιση στερούμε από τον υπεύθυνο νομοταγή πολίτη την δυνατότητα να ψωνίζει όπως πρέπει στα μαγαζιά, να λειτουργεί το εμπορικό του κατάστημα και να στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο. Θα πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εργάσιμες ώρες και στις αργίες, τόνισε ο βουλευτής.

Δεν είναι δυνατόν, να πάμε στα χωριά για Πάσχα. Πρέπει να υπάρξουν αυστηρά μέτρα για να μειωθεί το ιικό φορτίο, να υποδιπλασιαστεί τουλάχιστον. Ας σκεφτούμε τον τουρισμό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις 14/5. Είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία και το μέλλον μας, υπογράμμισε ο βουλευτής.

Το μήνυμα, που δίνεται στον κόσμο πρέπει, να είναι σαφές. Ας απαγορεύσει η Κυβέρνηση στα μέλη της Επιτροπής ειδικών να εμφανίζονται στις τηλεοράσεις νυχθημερόν.
Τέλος, όσον αφορά την Εκκλησία, ας εφαρμοστούν οι προτάσεις της Ιεραρχίας, κατέληξε ο κ. Βαρτζόπουλος. Είναι πλήρως προσηρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες.