Ξανθόπουλος:Ερώτηση σχετικά με την έγκριση των επενδυτικών σχεδίων «Επιχειρηματικότητα Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

 Ο βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, μαζί με 21 ακόμη βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αν είναι στις προθέσεις του να εντάξει στον αναπτυξιακό νόμο τα απορριφθέντα επενδυτικά σχέδια στον κλάδο των αροτραίων καλλιεργειών, των αγροτών της Περιφέρειας ΑΜΘ

 

 

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Χαρίτου, το σύνολο των παραπάνω επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν με βάση τον Αναπτυξιακό Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, 4399/2016, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) απορρίφθηκαν χωρίς ουσιαστική αιτιολογία  με τον χαρακτηρισμό ότι δεν τεκμηριώνεται ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας του επενδυτικού σχεδίου.

Οι βουλευτές θεωρούν ότι η διαφορετική αξιολόγηση και αντιμετώπιση ανάλογων επενδυτικών σχεδίων από τις Περιφέρειες της χώρας φανερώνει ότι δεν υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσιο ερμηνείας και εφαρμογής των διατάξεων  του νόμου, για την τήρηη των οποίων, η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κατόπιν τούτων, «γεννώνται σοβαρά ερωτήματα εάν θέλετε πραγματικά να ενταχθούν ή όχι, στον αναπτυξιακό νόμο, τα επενδυτικά σχέδια στον κλάδο των αροτραίων καλλιεργειών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η ανάπτυξη  και η τοπική οικονομία της οποίας, βασίζεται  στον πρωτογενή τομέα  και άρα έχει ανάγκη από  βιώσιμες αγροτικές εκμεταλλεύσεις», υπογραμμίζουν οι βουλευτές.