«Απολύτως θεσμικό χαρακτήρα είχε η επίσκεψή μας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», τόνισε στο Κόκκινο, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που το μεσημέρι μαζί με την Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Ολγα Γεροβασίλη, έθεσαν στον κ. Πλιώτα, το θέμα των διαφορών που παρατηρούνται στη Πράξη αρχειοθέτησης όσον αφορά την ποινική εμπλοκή του Αδ. Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Νovartis.

«Δεν είναι δυνατόν  να κατατίθεται μια πράξη αρχειοθέτησης με δύο διαφορετικές υπογραφές και διαφορετικό καταληκτικό κείμενο. Δεν είναι ακριβές το κείμενο που κατατέθηκε.  Αυτό ήταν το περιεχόμενο της κίνησης μας» είπε ο κ. Ξανθόπουλος. Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Δεν μπορώ να κάνω δίκη προθέσεων. Όμως δεν μπορεί να μένει ασχολίαστο το γεγονός. Το ότι ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Γεωργιάδης τηρεί αιδήμονα σιωπή κάτι σημαίνει». Σχολιάζοντας  πληροφορίες από την οικονομική εισαγγελία ότι πρόκειται για αβλεψία, ο κ. Ξανθόπουλος, δεν το απέκλεισε, συμπλήρωσε ωστόσο ότι αυτό πρέπει να δηλωθεί επίσημα.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το τι έχει πράξει η κυβέρνηση για να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Novartis,  η οποία σημειωτέον έχει παραδεχθεί δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων και έχει δεχθεί να καταβάλει 345 εκ. δολ. στις αμερικανικές αρχές, ο κ. Ξανθόπουλος υπογράμμισε: «Υπάρχει το πρακτικό του ΝΣΚ, που είναι δεσμευτικό και λέει στη κυβέρνηση να κινηθεί και να διεκδικήσει  όσα μας αναλογούν, εδώ και πολύ καιρό.  Έχουμε καταθέσει δυο φορές ερώτηση, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση. Είναι ένα μείζον πολιτικό θέμα. Υπάρχει όμως αντίφαση γιατί αν διεκδικήσει χρήματα η χώρα, παύει το επιχείρημα της δήθεν σκευωρίας. Η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στη μικροκομματική λογική της, σε βάρος του συμφέροντος της χώρας», κατέληξε.