Το Spotify απολύει το 6% του εργατικού δυναμικού του στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης σε ολόκληρη την εταιρεία, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Daniel Ek, σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις για απολύσεις και ακολουθούν μια σειρά από εταιρείες τεχνολογίας από την Amazon.com έως τη Meta Platforms, το Twitter και την Google. Η κίνηση ανακοινώθηκε με κατάθεση το πρωί της Δευτέρας, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ από το Σαββατοκύριακο ότι θα υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα, η μουσική πλατφόρμα, έχει συνολικό εργατικό δυναμικό περίπου 9.800 ατόμων, πράγμα που σημαίνει ότι οι περικοπές επηρεάζουν περίπου 600 υπαλλήλους. Σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, η εταιρεία απασχολεί 5.400 άτομα στις ΗΠΑ και 1.900 στη Σουηδία.

Όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Spotify επεκτάθηκε με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία δύο χρόνια, ιδίως στον τομέα του podcasting. Ξόδεψε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε δίκτυα podcast, υπηρεσίες φιλοξενίας και εκπομπές όπως το “The Joe Rogan Experience”. Μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας οφείλεται στην επικεφαλής του τμήματος περιεχομένου, Dawn Ostroff, η οποία αύξησε το περιεχόμενο των podcast κατά 40 φορές, σύμφωνα με τον Ek. Στο πλαίσιο των αλλαγών, ωστόσο, θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

«Είμαι βέβαιος ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά όπου οι καταναλωτές και οι δημιουργοί θα δουν μια σταθερή ροή καινοτομιών, σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Spotify