Συνέντευξη  έδωσε την Κυριακή στο ραδιόφωνο του Alpha 94,7 και τον Αλ. Παραρά, η τ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί ΣΥΡΙΖΑ και νυν Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Ολ. Τελιγιορίδου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων  βρέθηκε το έργο του φράγματος του Νεστορίου, ένα θέμα που προβληματίζει εδώ και χρόνια την περιοχή.

“Πράγματι το φράγμα του Νεστορίου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Η σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια προχθές, έγινε μετά από αίτημα των αγροτικών φορέων της περιοχής. Εκεί εκφράστηκε ομόφωνα πως πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να φύγουμε από αυτά τα όσα έχουν δημιουργηθεί.” Στη συνέχεια, έκανε αναδρομή στο ιστορικό που αφορά το έργο του φράγματος.

 “Το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ το έργο εντάχθηκε στο νέο Π.Α.Α, ώστε να μην χαθεί και δόθηκε παράταση των εργασιών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. 

Τον Δεκέμβριο του 2017 η κοινοπραξία υπέβαλε αίτημα διάλυσης της σύμβασης, το οποίο όμως και απορρίφθηκε. Η εταιρία προχωρούσε δικαστικά ώστε να πάρει αποζημίωση για ένα έργο το οποίο δεν έκανε. Εμείς είχαμε ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο μπορούσε να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, καθώς μεθόδευε το έργο.”

Κλείνοντας, επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή πολιτική βούληση για να λυθεί το ζήτημα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υποκύψει σε αυτόν τον εκβιασμό και στις πιέσεις.

 

 

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

[fvplayer id=”87″]