«Η κλήση της κ. Παπαδάκου ως ύποπτης είναι μια μεθόδευση», τόνισε ο συνήγορός της Δημήτρης Τσοβόλας.

Με σαφείς αιχμές συνδυάστηκε η χθεσινή κατάθεση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει ως αντικείμενο την τυχόν εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

Σημειώνεται πως η κυβερνητική πλειοψηφία επιδιώκει να καταθέσει η κ. Παπαδάκου ως ύποπτη κι όχι μάρτυρας, γεγονός που έχει ήδη επιφέρει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.

Πριν από τη σημερινή κατάθεση της κ. Παπαδάκου, ο συνήγορός της Δημήτρης Τσοβόλας, έκανε λόγο για «βαριές παρανομίες για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσοβόλας, η κλήση της δημοσιογράφου «ως ύποπτης είναι μια μεθόδευση». Και πρόσθεσε:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος την είχε καλέσει ως βασική μάρτυρα στην υπόθεση “σκευωρίας”, αλλά η πλειοψηφία της Επιτροπής την απέκλεισε. Είναι προφανής η μεθόδευση. Όταν κάποιοι θέλουν να αποκλείσουν έναν ουσιαστικό μάρτυρα, τον καθιστούν ύποπτο», δήλωσε με νόημα.

Διαδικασία – παρωδία

Συνεχίζοντας ο κ. Τσοβόλας, είπε πως η διαδικασία είναι παρωδία και «Είναι άκυρη εξ ολοκλήρου… είναι σαφέστατη πολιτική δίωξη. Ντροπή. Ποια είναι η πράξη, το κατηγορητήριο για το οποίο καλείται να απολογηθεί;».

Ο κ. Τσοβολας θυμήθηκε επίσης την εποχή που είχε παραπεμφθεί ο ίδιος από τη Ν.Δ. στο Ειδικό Δικαστήριο, λέγοντας την εξής ιστορία, την οποία συνδύασε με  την κ. Παπαδάκου: «Έγινε το δικαστήριο, έγινε η δίκη, έκανα κόμμα, μπήκαμε στη Βουλή και μετά έγινε μια εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε στη γυναίκα μου: “Να προσεχείς τον Δημήτρη γιατί είναι έντιμος πολιτικός”. Μετά από όλα αυτά… Στην περίπτωσή της η Γιάννα Παπαδάκου, τα υφίσταται όλα αυτά ακριβώς γιατί είναι έντιμη δημοσιογράφος και υπηρετεί την ερευνητική δημοσιογραφία. Από τότε που την απέλυσαν και από τον ALPHA, έχετε δει άλλο δημοσιογράφο στην τηλεόραση, έχετε ακούσει να μιλά για το σκάνδαλο Novartis;».

«Η αλήθεια ό,τι και να γίνει, θα βγει…»

Από την πλευρά της η κ. Παπαδάκου ήταν σαφής στην κατάθεσή της: «Δεν αποδέχομαι την ιδιότητα της ύποπτης…Εκφράζω την δυσάρεστη έκπληξη μου, όπως το έκανε χθες με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ. Από εδώ παρέλασαν εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα, κατηγορούμενοι για μίζες, για ξέπλυμα χρήματος».

Συνεχίζοντας, η κ. Παπαδάκου τόνισε πως επιδιώκει να βγει προς τα έξω μόνο η αλήθεια, ενώ εξαπέλυσε αιχμές προς συγκεκριμένους αποδέκτες:

«Εγώ θέλω να έρθω στην Επιτροπή για την αλήθεια και μόνον αυτή. Το οφείλω στον εαυτό μου, για να τον υπερασπιστώ απέναντι σε μια εισαγγελέα που με έχει συκοφαντήσει και την έχω μηνύσει. Απέναντι στον κ. Μιωνί που έχει καταδίκες, απάτη επί δικαστηρίω, και τον οποίο επίσης έχω μηνύσει. Έχω μια μεγάλη απορία: πώς καταφέρατε να βρείτε τόσο εύκολα τον κ. Μιωνί. Καθε φορά που ήθελα να του επιδώσω μια μήνυση, δεν τον έβρισκα. Δεν θα πω κάτι για το οποίο δεν θα προσκομίσω αποδεικτικά στοιχεία. Η αλήθεια ό,τι και να γίνει, θα βγει. Ακόμη και σε εφημερίδα τοίχου».

Τέλος, η κ. Παπαδάκου ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Τζούρας, ο Φαλτσιανί (πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC που είχε πρωταγωνιστήσει στις επίμαχες συναλλαγές και στη διακίνηση χρημάτων), καθώς και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή: efsyn.gr