Η κατακραυγή για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο θέμα της καμπάνιας των 20 εκατομμυρίων ευρώ προς τα ΜΜΕ για την πανδημία, φαίνεται πως… έπιασε τόπο.

Το θέμα της σκιώδους χρηματοδότησης ανύπαρκτων, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ιστοσελίδων, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αναγκάζοντας ακόμα και στελέχη της ΝΔ να παραδεχτούν το σκανδαλώδες… ολίσθημα.

Επισήμως, τον «χορό» άνοιξε ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης, μέσω του Kontra. Τότε ο γαλάζιος βουλευτής απαντώντας στην τοποθέτηση αλλά και τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Μάριου Αραβαντινού, τόνισε πως η διαφάνεια είναι ένας… αδιαπραγμάτευτος όρος για την κυβέρνηση και πως από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρηματοδότηση μπορεί να δημοσιευτούν και τα ποσά, πράγμα που ο ίδιος στηρίζει.

Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης, η Ντόρα Μπακογιάννη, είπε πως θα ποσά αυτά θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας. Σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΑΝΤ1, μετά από επίμονες τοποθετήσεις του Σπύρου Γκουτζάνη, είπε: «Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων, με την ολοκλήρωση της καμπάνιας, θα σας δοθεί. Θα λογοδοτήσουμε και θα δώσουμε στη δημοσιότητα πού δώσαμε τα χρήματα. Εμείς δε θα ακολουθήσουμε την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτή η καμπάνια έπρεπε να πάει παντού», υποστήριξε όταν ο Σπ. Γκουτζάνης τόνισε ότι έλαβε διαφήμιση ακόμα και το site του Μένιου Φουρθιώτη με μία ανάρτηση, ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου της, συμπλήρωσε: «Περιμένω ότι πρέπει να δοθούν. Θεωρώ ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια. Από εκεί και πέρα εδώ είμαστε να κρίνετε εάν το α ή το β σάιτ πήρε το ποσό που πήρε».

Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, χαρακτήρισε «λαθρόβιο» έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ το Documento, για να καλύψει την εμφανέστατη αδυναμία σοβαρής επιχειρηματολογίας για τον λόγο που αποκλείστηκε το Documento και το Κουτί της Πανδώρας από την καμπάνια για την ενημέρωση των πολιτών.

Πηγή: documento.gr