«Ένοχη είναι η κυβερνητική πολιτική κι ας μην ψάχνει αλλού ενόχους ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε, στη «Φωνή της Ελλάδας», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Αμανατίδης, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος «που διάλεξε την πολιτική της έντασης και του διχασμού».

«Δεν ξέρω αν το σχεδίασε ή το χρησιμοποίησε για να καλύψει την τριπλή αποτυχία της κυβέρνησής του στην υγεία, την οικονομία και τα εθνικά μας θέματα» πρόσθεσε, στη συνέχεια, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, εξηγώντας πως λείπει μια αποτελεσματική πολιτική, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για την οικονομία.

«Δεν φτάνει να κουνάς το δάχτυλο και να μιλάς μόνο για ατομική ευθύνη» σχολίασε. «Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής και για την υγεία και για την οικονομία και για τα εθνικά θέματα», υπενθύμισε, όμως, όπως είπε «φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες και δεν έχει ένα συνολικό συνεκτικό σχέδιο».

Αναλύοντας, τέλος, τον τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής από τη ΝΔ κατέδειξε πως η στάση αναμονής, που τηρεί, ιδίως απέναντι στην Τουρκία τη φέρνει συνεχώς απέναντι σε δυσάρεστους αιφνιδιασμούς, με πλέον πρόσφατο, το παράδειγμα της ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στη «Φωνή της Ελλάδας»: