Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου , Αθήνα Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η Σία Αναγνωστοπούλου σχολιάζει την παραμονή της κ. Μενδώνη στην θέση της υπουργού πολιτισμού, στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Μετά την τεράστια επιτυχία της τόσο στον σύγχρονο πολιτισμό όσο και στη διαχείριση της πολιτιστική μας κληρονομιάς, η κ. Μενδώνη παραμένει αμετακίνητη  στη θέση της. Δυστυχώς όμως,  αμετακίνητη παραμένει και η έλλειψη ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν.  Η συνεχής εργαλειοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η απουσία οποιουδήποτε οράματος αλλά και συναισθήματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος πολιτισμός, είναι τα κριτήρια με τα οποία η κ. Μενδώνη κρίνεται αμετακίνητη στην κεφαλή του ΥΠΠΟΑ, που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια του.

Για τον κ. Μητσοτάκη αλλά και την κ. υπουργό Πολιτισμού, μόνο τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου μετακινούνται, τα κειμήλια και οι αρχαιολογικοί χώροι καταστρέφονται λόγω ανεπαρκών μέτρων στις πυρκαγιές  (Τατόι, Μυκήνες) ή ακόμα χειρότερα αλλοιώνεται η φυσιογνωμία τους (Ακρόπολη). Μόνο ο σύγχρονος πολιτισμός αφήνεται στη μοίρα του, μόνο κορυφαίοι θεσμοί του, όπως το Εθνικό Θέατρο, ταπεινώνονται (Λιγνάδης).

Η κ. Μενδώνη, η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού της Μεταπολίτευσης, ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ.

Αμετακίνητη η κ. Μενδώνη, αμετακίνητη και η αδιαφορία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για τον Πολιτισμό αυτής της χώρας. Αμετακίνητοι όμως και εμείς στη θέση μας, σε ένα όραμα για τον Πολιτισμό, δημοκρατικό, συμπεριληπτικό, με σεβασμό στους θεσμούς και τους ανθρώπους που υπηρετούν την πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό.