Γιώργος Μουλκιώτης:  «Αποθέωση των πελατειακών σχέσεων και του πολιτικού αμοραλισμού αποτελεί η αυθαίρετη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα για μεταφορά των απορριμμάτων των Δήμων Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου, στο ΧΥΤΑ ΘΗΒΑΣ»

 

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, προσκλήθηκε και συμμετείχε χθες Πέμπτη, 22/9/2022, στην έκτακτη δημόσια συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Θηβαίων με θέμα «Λήψη απόφασης  επί της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μεταφορά των απορριμμάτων των Δήμων Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου, στο ΧΥΤΑ ΘΗΒΑΣ».

Στη δημόσια συνεδρίαση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε στους λόγους που η απόφαση είναι ανυπόστατη και παράνομη και επανέλαβε ότι συντάσσεται με τις αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απόφαση Σκρέκα, για μεταφορά απορριμμάτων των ανωτέρω Δήμων στο ΧΥΤΑ Θήβας, εκδόθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας δύο ημέρες μετά την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Μουλκιώτη, με την οποία ελέγχεται ο Υπουργός και καλείται να παρουσιασθεί στη Βουλή και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει προκαλέσει το ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων των Δήμων της Νότιας Εύβοιας στο ΧΥΤΑ Θήβας, μολονότι γνωρίζει ότι βρίσκεται υπό άμεσο κορεσμό και προκαλεί τεράστια ζητήματα στο Περιβάλλον και την Υγεία.

Υπογραμμίζεται ότι υπάρχει συνολική αντίδραση στην παράνομη και αυθαίρετη απόφαση Σκρέκα και υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος Υπουργός υποχρεούται να δώσει τις απαντήσεις του την επόμενη εβδομάδα, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.