Γιάννης Αμανατίδης: Ανεκπλήρωτες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τον οικισμό Αγία Σοφία

 

Έπεα πτερόεντα, μέχρι στιγμής, οι δεσμεύσεις  του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον οικισμό «Αγία Σοφία» του Δήμου Δέλτα, του Νομού Θεσσαλονίκης.

Με τον τρόπο αυτό, επικρίνει την ανακόλουθη στάση της κυβέρνησης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού -στην πλειονότητα Ρομά- το οποίο είχε αναδείξει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τότε, όπως επισημαίνει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, είχε λάβει ως απάντηση τη δέσμευση για ανάρτηση της αναγκαίας πρόσκλησης μέχρι το τέλος του 2022, που μέχρι τώρα δεν έγινε.

Ο οικισμός «Αγία Σοφία» της δημοτικής κοινότητας Διαβατών και Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα κατατάσσεται στην κατηγορία Τύπου 2, «Μικτός Καταυλισμός» και το 2000 υπήρχαν εκεί 267 κατοικίες, ενώ σήμερα υπάρχουν περίπου 400, με πολλές οικογένειες να διαβούν σε παραπήγματα που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους, ούτε για ύδρευση, αποχέτευση, αλλά και ηλεκτροδότηση.

Στη Βουλή είχε ειπωθεί ότι δεν υπάρχουν πολίτες Α και Β κατηγορίας για την κυβέρνηση, ωστόσο, η αθέτηση των υποσχέσεων, μέχρι στιγμής και η αργοπορία απέναντι στις άμεσες και ανελαστικές ανάγκες των κατοίκων του οικισμού «Αγία Σοφία», μαρτυρούν, ακριβώς, το αντίθετο, τονίζει ο Γιάννης Αμανατίδης.