Τοποθέτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

 Το Κίνημα Αλλαγής αντιτάσσεται στην υπονόμευση της διεκδίκησης των επανορθώσεων για τα ναζιστικά εγκλήματα» 

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής:

  • Είναι αντίθετο στην κύρωση της Συμφωνίας που έχει προετοιμάσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ίδρυση Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και γι’ αυτό η Υπουργός οφείλει να αποσύρει τα άρθρα 147 και 148.
  • Στηρίζει και συμφωνεί με όλα όσα αναφέρονται στο κοινό υπόμνημα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά ολοκαυτώματα».
  • Είναι κάθετα αντίθετο στην επιχειρούμενη στρέβλωση της ιστορικής μνήμης της Εθνικής Αντίστασης και με το ξέπλυμα των εγκλημάτων που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία κατά του ελληνικού λαού.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να προβλέπονται πάντα σε συνδυασμό με την εξέλιξη του εθνικού ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

 

Για να παρακολουθήσετε την ομιλία, πατήστε εδώ