Συνολική κριτική του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας & στην Κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας

Σε μια συνολική κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης κατά την 4η συνεδρίαση-συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια.

«Μιλάτε για ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Δεν είναι αυτό η πολιτική σας θέση. Είναι ένας πολιτικός ελιγμός, με τον οποίο προσπαθείτε να αποφύγετε την πίεση που σας ασκεί η κοινωνία», υπογράμμισε ο βουλευτής απευθυνόμενος προς τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας: «Το ανθρωπίνως δυνατό, όπως λέει ο κύριος Μητσοτάκης, είναι μπαλώματα μέχρι να περάσει η μπόρα, μέχρι, δηλαδή, το εμβόλιο ή τις θεραπείες που περιμένετε ως μάννα εξ ουρανού».

Αναφορικά με την συμπίεση των νοσοκομείων και την απουσία αντιμετώπισης των λοιπών παθήσεων τόνισε: «Όσον αφορά στις κλινικές covid, συμπιέστηκε η λειτουργία των νοσοκομείων. Τι  έγινε με την παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων για εκτός covid νοσήματα; Είναι προφανές ότι το στοίχημα, και θα ήθελα να το σημειώσω για άλλη μία φορά σε αυτό το σημείο, συνδυασμένη αντιμετώπιση covid και λοιπών παθήσεων για την Κυβέρνηση χάθηκε».

Σχετικά με την απουσία ένταξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας εν μέσω της πανδημίας ο Νίκος Ηγουμενίδης κατέθεσε σειρά ερωτήσεων προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας: «Πώς προχώρησε η σχεδιασμένη ένταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε αυτή την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας; Τι έγινε με την κατ’ οίκον παρακολούθηση όσων ανθρώπων νοσηλεύθηκαν για  covid-19 και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία; Τι έγινε με την κατ’ οίκον παρακολούθηση των ανθρώπων, οι οποίοι με ελαφρά συμπτωματολογία πήραν οδηγία να μείνουν σπίτι τους; Ποιος τους παρακολουθούσε;  Σε ποιόν λογοδοτούσε; Πώς καταγραφόντουσαν αυτά τα περιστατικά;», ρώτησε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος ειδικά στα κρεβάτια ΜΕΘ ο βουλευτής Ηρακλείου και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «από τον Ιούλη του 2019 που ήρθατε  στην κυβέρνηση μέχρι τον Μάρτη του 2020,  φτιάξετε μηδέν  κρεβάτια ΜΕΘ. Μηδέν κρεβάτια ΜΕΘ αυτό είναι το στοιχείο του ενδιαφέροντός σας για την εντατική θεραπεία και την ενίσχυση της νοσοκομειακής περίθαλψης». Και ρώτησε την Κυβέρνηση: «Πόσα κρεβάτια ΜΕΘ φτιάξατε; Κρεβάτια ΜΕΘ  καινούργια, όχι να θεωρούμε τα κρεβάτια ανάνηψης των χειρουργείων, κρεβάτια ΜΕΘ. Πόσα καινούργια φτιάξατε;».

Στον ακόλουθο σύνδεσμο το βίντεο από την τοποθέτηση του Νίκου Ηγουμενίδη κατά τη 4η συνεδρίαση και β’ ανάγνωση του νομοσχέδιου του Υπουργείου Υγείας:

https://www.youtube.com/watch?v=fTX-Pd-DXTs&feature=youtu.be