Η κυβέρνηση, αντί να ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών της στα θύματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα αιτήματα που διεκδικούνται εδώ και έναν χρόνο για μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής από την πανδημία τόνισε σε παρέμβασή του το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ1 ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση, συνέχισε, ψάχνει τρόπους να ρίξει το φταίξιμο αλλού, να ξεπλύνει τις ευθύνες της για την κατάσταση με την πανδημία πότε στους «ανεύθυνους» πολίτες, πότε στους μαθητές που διαδηλώνουν, πότε στις κινητοποιήσεις που γίνονται, αλλά η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Πραγματικότητα, πρόσθεσε, που έχει να κάνει με την υποστελέχωση στις δημόσιες μονάδες Υγείας, ότι το προσωπικό σε αυτές έχει φτάσει στα όριά του, στην υποχρηματοδότηση, όπου με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2021 και μάλιστα εν μέσω πανδημίας προβλέπεται μείωση περίπου κατά 600 εκατομμύρια ευρώ στην χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος Υγείας .

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειές των υγειονομικών, πρόσθεσε ο Γ. Λαμπρούλης, υπονομεύονται από την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις και όλα αυτά που εδώ και ένα χρόνο σωματεία και φορείς διεκδικούν για την ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

https://youtu.be/m_vMUm2aGMk