Ο Αλ.Αυλωνίτης στη συζήτηση – ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Αχίλλειο

Στην πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου και του σωματείου εργαζομένων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ανταποκρίθηκε σήμερα ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στη συζήτηση – ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Αχίλλειο.

 

Θέμα η επικείμενη διακοπή λειτουργίας του Αχιλλείου, το άγνωστο χρονοδιάγραμμα εργασιών και τα εργασιακά δικαιώματα
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Στ. Πελάη και τον πρόεδρο των εργαζομένων Γ. Σαγιά, η ΕΤΑΔ απέστειλε έγγραφο, μια ημέρα πριν την συγκέντρωση, με το οποίο δεσμεύτηκε για διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων της μόνο έως την 31η/12/2022. Αδιευκρίνιστο παραμένει, επίσης, το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των έργων που εκτελούνται, μέσω ΕΣΠΑ, στο Αχίλλειο και η παράδοση σε χρήση και επαναλειτουργία του Μουσείου, το οποίο τώρα είναι κλειστό στο κοινό.

Παρουσία στελεχών της ΕΤΑΔ από την Αθήνα, των κ.κ. Ουσταμανωλάκη και Ντραβάλια,του δ/ντη του Αχιλλείου κ. Διαβάτη και των εργαζομένων ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης ζήτησε αφενός να υπάρξουν επίσημες, δεσμευτικές ανακοινώσεις για το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων του Αχιλλείου και αφετέρου να ασκηθεί πίεση στον εργολάβο για έγκαιρη αποπεράτωση εργασιών.

Τόνισε δε, ότι υπήρξαν διακρίσεις στο προηγούμενο διάστημα από πλευράς διοικήσεως, δημιουργήθηκαν συνθήκες άνισης μεταχείρισης και ως εκ τούτου αναταραχή στους εργαζόμενους και εσωστρέφεια στο Αχίλλειο, η οποία πρέπει να εκλείψει στο μέλλον.

Καθώς, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έχει ασχοληθεί συστηματικά με τα κτιριακά και εργασιακά προβλήματα στο Αχίλλειο, ο βουλευτής δήλωσε ότι τα προβλήματα αυτά είναι αρκούντως σοβαρά, καθώς αφορούν όχι μόνο τις 40 οικογένειες των εργαζομένων σε αυτό, αλλά και όσους ασχολούνται με τον τουρισμό. Υπογράμμισε ότι άμεσα πρέπει:

1.Να εφαρμοστούν στο ακέραιο οι νόμοι για τα εργασιακά δικαιώματα
2.Να ολοκληρωθούν το δυνατό γρηγορότερα τα έργα που εκτελούνται
3.Να επέλθει η εργασιακή ειρήνη μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων
“Το Αχίλλειο μας αφορά όλους, είναι ζήτημα τουριστικής ανάπτυξης, θέμα κοινωνικής ισότητας και εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος. Συνεπώς, τα προβλήματα που παρουσιάζονται δεν μπορούν να τύχουν της ανοχής μας. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, γιατί δεν πήραμε καμία δεσμευτική απάντηση από τη διοίκηση της ΕΤΑΔ, ούτε φύγαμε σοφότεροι από τη συνάντησή μας”, δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτης.

Δείτε το βίντεο της δήλωσης του Αλ.Αυλωνίτη :