Διαδοχικές επισκέψεις σε ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο και ΤΟΜΥ Ηρακλείου  – «Φάουλ» της Κυβέρνησης ακόμη μέχρι σήμερα να λειτουργούν στα Νοσοκομεία της χώρας εμβολιαστικά κέντρα –  «Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα ο εμβολιασμός»- «Να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών” – “Άμεσα η Κυβέρνηση, να θέσει σε λειτουργία εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Ηρακλείου», τόνισε εκ νέου ο  βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης

Τα εμβολιαστικά κέντρα στα 2 νοσοκομεία της Κρήτης ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, καθώς και το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Και στις 3 επισκέψεις πραγματοποίησε συναντήσεις με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία του εμβολιασμού στον πληθυσμό. Ειδικότερα:

  • Στο ΠΑΓΝΗ ο Νίκος Ηγουμενιδης ενημερώθηκε για την πορεία του εμβολιασμού από  τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γεώργιο  Χαλκιαδάκη και τον Αναπληρωτή Διοικητή Στυλιανό Κτενιαδάκη. Κατά τη συνάντηση τους συζητήθηκε η οργάνωση και λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου, η στελέχωσή του και ο ρυθμός εμβολιασμού του πληθυσμού. Όπως τονίστηκε απαιτείται άμεσα η ενίσχυση-πρόσληψη επισκεπτριών/επισκεπτών υγείας και λοιπού εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού προκειμένου να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση και οι προδιαγραφές λειτουργίας των  ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Στο Βενιζέλειο ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για την εύρυθμη πορεία του εμβολιασμού στο νοσοκομείο από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κωνσταντίνο Τερζάκη, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη και τον Διευθυντή Α΄ Παθολογικής κλινικής και υπεύθυνο κλινικής Covid Νικόλαο Παπανικολάου, ενώ στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχε και ο Δ/ντής Β΄ Παθολογικής Κλινικής και υπεύθυνος εμβολιαστικού κέντρου Γ.Ν. Ηρακλείου “Βενιζέλειο-Πανάνειο” Λυδάκης Χάρης.
  • Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε τον Διευθυντή του Κέντρου Δημήτριο Κλάδο, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του νέου εμβολιαστικού Κέντρου που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας, τον ρυθμό-συχνότητα εμβολιασμών του πληθυσμού, και τα προβλήματα που ανακύπτουν. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Μαματζάκης Παναγιώτης, αναπληρωτής Δ/ντής Κέντρου Υγείας και υπεύθυνος για τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε μεν την ομαλή πορεία των εμβολιασμών και στα 3 εμβολιαστικά κέντρα του Ηρακλείου που επισκέφθηκε, ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αποτελεί «φάουλ της Κυβέρνησης ακόμη μέχρι σήμερα να λειτουργούν στα Νοσοκομεία της χώρας εμβολιαστικά κέντρα». Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε ότι “έχει σπαταληθεί πολύτιμος χρόνος και μέχρι σήμερα με πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης ο εμβολιασμός δεν είναι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα και δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Ηρακλείου”.

«Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα δεν παίζει τον κεντρικό ρόλο στην πανδημία όπως θα έπρεπε και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας υποχρεώνονται σήμερα – και μάλιστα εις διπλούν – να πηγαίνουν εν μέσω τρίτου κύματος πανδημίας στα μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου ή μακριά από τον τόπο κατοικίας τους», ανέφερε ο βουλευτής ενώ απηύθυνε το ερώτημα: «Πότε, τέλος πάντων, περιμένει η Κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία όλα τα Κέντρα Υγείας του Ηρακλείου ως εμβολιαστικά κέντρα;».

Παράλληλα, ο βουλευτής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας δεν έχουν μεριμνήσει μέχρι σήμερα για την οργάνωση, σε συνεργασία με τους Δήμους και το «Βοήθεια στο Σπίτι», των κατ’ οίκον εμβολιασμών σε υπερήλικες που αδυνατούν να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Με το πέρας των συναντήσεων του ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε το κρίσιμο ζήτημα της επάρκειας των εμβολίων που καθιστά «κάθε μέρα όλο και πιο επίκαιρη την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για άρση του καθεστώτος προστασίας της «πατέντας» για εμβόλιο δημόσιο αγαθό, προσβάσιμο σε όλους, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα ταχύτερης παραγωγής πολλαπλάσιων ποσοτήτων εμβολίων από φαρμακοβιομηχανίες της Ευρώπης ή τρίτων χωρών που έχουν τεχνογνωσία  και εμπειρία στον τομέα των εμβολίων».