Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Α΄ Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων κ. Βασίλης-Νικόλαος Α. Υψηλάντης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τα Δωδεκάνησα.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης συνεχάρη τον Υφυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στη συζήτησή τους τέθηκαν προβλήματα που αφορούν τα νησιά : Ρόδο, Λέρο, Κάρπαθο, Κάλυμνο. Στη συζήτησή τους τέθηκαν προβλήματα που αφορούν τα νησιά : Ρόδο, Λέρο, Κάρπαθο, Κάλυμνο. β) αποκατάσταση της σπηλαίωσης του Λιμένα στο Λακκί της Λέρου, γ) στελέχωση του νέου σκάφους του Λιμενικού- Ασθενοφόρου στο νησί της Λέρου, δ) κατασκευή  νέου Λιμένα, στην Κάρπαθο,

ε)  το αίτημα της δρομολόγηση του πλοίου HIGHSPEED στη γραμμή Σητείας, Καρπάθου, Χάλκης, Ηρωικής νήσου Κάσου και Ρόδου, στ) ζητήματα που αφορούν το  Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και τέλος για απαραίτητα λιμενικά έργα  στην Τέλενδο.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης δήλωσε ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Υφυπουργός για τα ζητήματα που του τέθηκαν, δεδομένου ότι ο κ. Κατσαφάδος έλκει την καταγωγή του από την Όλυμπο Καρπάθου.