«Το ΑΣΕΠ ως θεσμός πρέπει να περιφρουρείται πρωτίστως από όσους ασκούν την πολιτική εξουσία γιατί νομιμοποιεί στη συνείδηση των πολιτών τις επιλογές του διοικητικού προσωπικού της χώρας», τόνισε ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

«Σε μια χώρα που έχει δομηθεί στο ρουσφέτι και το πελατειακό κράτος, ένα στελεχωμένο και λειτουργικό ΑΣΕΠ, αποτελεί την ασπίδα όλης της πολιτικής ηγεσίας. Ατυχώς όμως βλέπουμε προσπάθειας καταστρατήγησης, υπονόμευσης και μείωσης του ειδικού του βάρους του ΑΣΕΠ», συμπλήρωσε.

 

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε επίσης ότι αγωνιούμε για ένα ΑΣΕΠ πραγματικά λειτουργικό που να στελεχώνει δημόσιες δομές σε χρόνους που έχει ανάγκη η κοινωνία ώστε να παραχθεί το έργο που έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες. «Το πρώτιστο για να βελτιωθούν οι αργοί χρόνοι λειτουργίας του, είναι να εκσυγχρονιστεί ψηφιακά το ΑΣΕΠ. Αλλα εδώ δεν ακούγεται κουβέντα. Με τον τρόπο αυτό όμως  απονομιμοποιείται το ΑΣΕΠ και δίνεται η ευκαιρία στην πολιτική εξουσία να επικαλείται τις αγκυλώσεις και τις ανεπάρκειες για τις οποίες εν πολλοίς ευθύνεται η ίδια, προκειμένου να παρακάμπτεται το ΑΣΕΠ», υπογράμμισε.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης και δύο ειδικές αναφορές, επισημαίνοντας ότι:

 

-Υπάρχουν εργαζόμενοι, όπως στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, οι οποίοι  απασχολούνται χρόνια, έχουν συσσωρευμένη εργασιακή εμπειρία και μάλιστα σε ευάλωτες κατηγορίες  και για τα λόγο αυτό απαιτείται αυξημένη μοριοδότησή τους.

 

– Για τη γλωσσομάθεια, πρέπει να υπάρξει διαπίστευση των φορέων πιστοποίησης  ώστε όλοι να έχουν την αντιμετώπιση και την μοριοδότηση που τους αναλογεί.

Δείτε εδώ την ομιλία:

https://www.youtube.com/watch?v=gQPx49Htqa0