Φωτογραφία αρχείου
“Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στη διεκδίκηση από τη Θεσσαλονίκη μιας θέσης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, θέμα που αναμένεται να συζητηθεί σήμερα (7/6) στο Δημοτικό Συμβούλιο.
“Η πόλη μας είναι πράγματι ένα σταυροδρόμι γεύσεων με μια μοναδική κουζίνα, που έχει διαμορφωθεί από ποικίλες επιρροές και πολιτισμούς ανά τους αιώνες. Η μίξη πολιτισμών, ανθρώπων, υλικών αλλά και η αγάπη των Θεσσαλονικέων και των Μακεδόνων για το φαγητό μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερο και πιστοποιημένο πλεονέκτημα της πόλης μας”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι παράλληλα “αναβαθμίζονται συνολικά η αγορά τροφίμου και η εστίαση, ενώ ενισχύονται οι παραδοσιακές αγορές, η τοπική τεχνογνωσία παραδοσιακών γαστρονομικών πρακτικών και μεθόδων, πάντα με περιβαλλοντικά βιώσιμη προσέγγιση”.