Ουσιαστική και απολύτως κατατοπιστική ήταν η διαδικτυακή συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης, που διοργάνωσε η  πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με το προεδρείο της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. αλλά και με την κ. Ι. Κιντά, πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, για τα προβλήματα, που απασχολούν τους επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Βόλου.

Στην διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχαν, εκτός από την κ. Ιωάννα Κιντά,  η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Δώρα Καναβιτσά και τα μέλη της, ο κ. Α. Δημόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου σιδηρουργών και ιδιοκτήτης επιχείρησης στην ΒΙΟΠΑ, ο κ. Δ. Αποστολόπουλος, γενικός γραμματέα του ΣΙΣΑΜ και γενικός γραμματέας του συνεταιριστικού ΚΤΕΟ, ο κ. Ν. Πλουμιστός, α’ αντιπρόεδρος του ΣΙΣΑΜ και α’ αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, ο κ. Στάμος ιδιοκτήτης της ΣΤΑΜΟΣ Α.Ε. , ο κ. Πεπονόπουλος ιδιοκτήτης της ΠΗΛΙΟΝ Α.Ε. και ο κ. Μιγδισιάν, ιδιοκτήτης εργοστασίου επεξεργασίας ξηρών καρπών.

Με αξιοσημείωτη επάρκεια και με πλήρη γνώση των αιτημάτων τους, οι  ιδιοκτήτες – επιχειρηματίες έθεσαν, αναλυτικά, τα χρόνια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, έχοντας την έδρα την επιχειρήσεών τους  στην Α’ ΒΙΠΕ και στην ΒΙΟΠΑ. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι από τους πρώτους, που εγκατέστησαν τις επιχειρήσεις τους στις ως άνω περιοχές, ήδη, από το 2008, δηλαδή πάνω από 12 χρόνια, και οι παθογένειες, που είναι καθολικές και εξαιρετικά μεγάλες, παραμένουν, ακόμη και σήμερα, ανεπίλυτες.  Καθιστούν τις επιχειρήσεις τους μη ανταγωνιστικές και τους χώρους των ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ μη ελκυστικούς για την περαιτέρω αναπτυξιακή τους πορεία.  Συγκεκριμένα, τα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν είναι, ως επί το πλείστον, ζητήματα βασικών υποδομών, όπως έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, προβλήματα  στο δίκτυο ομβρίων και αποχέτευσης, απουσία εισόδου και εξόδου στην ΒΙΟΠΑ, δυσκολίες προσβασιμότητας στις ιδιοκτησίες τους, συγκοινωνιακά θέματα, αδυναμία σύνδεσης με οργανισμούς κοινής ωφέλειας, όπως φυσικό αέριο και οπτικές ίνες.

Η κ. Κιντά, ως πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Α’ ΒΙΠΕ, στην δική της τοποθέτηση, διευκρίνισε ότι τα θέματα της Α’ ΒΙΠΕ είναι, εν πολλοίς, κοινά με εκείνα, που απασχολούν τους ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες της ΒΙΟΠΑ. Σημειώνεται ότι για την ΒΙΟΠΑ, αυτή την στιγμή, υπεύθυνη είναι η ΕΤΒΑ του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Η συζήτηση, μεταξύ των παρευρισκόμενων, ο διάλογος αλλά και η παράθεση απόψεων και προτάσεων  θα αποτελέσουν το εφαλτήριο και θα διευκολύνουν  και συνδράμουν στην διαδικτυακή συνάντηση, που η κ. Μακρή διοργανώνει, την προσεχή Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 με τον εμπορικό διευθυντή της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. κ. Μάριο Μακρανδρέου και τα μέλη της ΟΕΒΕΜ.

Η κ. Κιντά, πρόσθεσε, επίσης,  ότι τα ζητήματα, που εθίγησαν, δυστυχώς, αφορούν το σύνολο των βιομηχανικών περιοχών και βιοτεχνικών πάρκων της Ελλάδος και είναι, πλέον, τόσο έντονα που, την περασμένη Παρασκευή διενεργήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, προκειμένου να αναζητηθούν διέξοδοι επίλυσης αυτών. Η Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, μία εκ των πρώτων βιομηχανικών περιοχών, που έχει, πλέον, συγκροτήσει και συστήσει φορέα διαχείρισης, μετά από επίπονες οκταετείς γραφειοκρατικές διαδικασίες, παρέλαβε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στα θέματα δικτύου υποδομών. Η κ. Κιντά, τέλος, προέτρεψε τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος στην δημόσια διαβούλευση για τους κανονισμούς λειτουργίας των βιομηχανικών περιοχών και βιοτεχνικών πάρκων της χώρας.

Η βουλευτής ευχαρίστησε, θερμά, τους συμμετέχοντες και την κ. Κιντά για την ενδελεχή ενημέρωση επί των σοβαρών θεμάτων και ανανέωσε την επικοινωνία, μαζί τους, την προσεχή Παρασκευή, παρουσία και του κ. Μακρανδρέου