Με απόλυτη επιτυχία έφτασε μέχρι τη στρατόσφαιρα και επέστρεψε στο πλαίσιο πειράματος με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων της Κύπρου

Ένα σχολείο στη Λάρνακα κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες στη στρατόσφαιρα, ανεβάζοντας ένα έξυπνο ρομπότ σε ύψος 90.000 μέτρων. Στο πλαίσιο ενός μοναδικού εκπαιδευτικού πειράματος, το ρομπότ με το όνομα Elias ανέβασε μαζί του και σπόρους φυτών. Συνολικά 2,500 μαθητές της έκτης δημοτικού από 85 σχολεία της Κύπρου συμμετέχουν στην έρευνα που διοργανώθηκε από πλαίσιο της εβδομάδας διαστήματος της Κύπρου. Στόχος του πειράματος είναι να διερευνηθεί η επίδραση που είχε η στρατόσφαιρα και οι συνθήκες της στα φυτά.

Το ρομπότ δημιουργήθηκε στην αγγλική σχολή Πασκάλ της Λάρνακας.

«Φτιάξαμε έναν κώδικα για τον δορυφόρο ώστε όσο πετάει να στέλνει πίσω δεδομένα. Όπως το που βρίσκεται, θερμοκρασία, υγρασία και άλλα και μετά αυτά τα δεδομένα τα αποθηκεύουμε και τα αναλύουμε» λέει ένας μαθητής.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Κύπρου έχουν βρεθεί στο διαστημικό κέντρο Pascal της Λάρνακας για εκπαίδευση και ενημέρωση ενώ παράλληλα έχουν λάβει τις κατάλληλες συμβουλές για να σχεδιάσουν και τα δικά τους πειράματα. Ο Ελίας είναι το πρώτο έξυπνο ρομπότ που πραγματοποίησε διαστημική πτήση.

Πηγή: https://gr.euronews.com/