Η Κίνα σκοπεύει να προωθήσει την εξερεύνηση στο φεγγάρι, χρησιμοποιώντας τεχνολογία 3D εκτύπωσης για την κατασκευή κτιρίων στη σεληνιακή επιφάνεια. Σύμφωνα με τη China Daily, το Πεκίνο κάνει σχέδια για μια μακροπρόθεσμη παρουσία ανθρώπων στη σελήνη.

Στην κινεζική σεληνιακή αποστολή του 2020, την Chang’e 5, ένα probe χωρίς πλήρωμα μετέφερε στη Γη τα πρώτα (για την Κίνα) δείγματα σεληνιακού εδάφους. Η Κίνα, η οποία έκανε την πρώτη της προσεδάφιση στη Σελήνη το 2013, σχεδιάζει να στείλει έναν αστροναύτη στο φεγγάρι μέχρι το 2030.

Η Κίνα κερδίζει γρήγορα τα τελευταία χρόνια τη φήμη ως ενός εκ των πρωτοπόρων στις διαστημικές αποστολές με τις συνεχείς επενδύσεις της σε αυτές. Αφού το διαστημικό όχημα Chang’e-5 επιστρέψει στη Γη με σεληνιακούς βράχους, το Chang’e-6 θα είναι η πρώτη αποστολή που θα εξερευνήσει τον νότιο πόλο της σελήνης. Το Chang’e-7 θα μελετήσει την επιφάνεια του εδάφους, τη σύνθεση και το διαστημικό περιβάλλον σε μια ολοκληρωμένη αποστολή, ενώ το Chang’e-8 θα επικεντρωθεί στην τεχνική ανάλυση επιφάνειας.

Η Κίνα, η Αμερική, η Ρωσία και η Ευρώπη συζητούν για το αν θα χτίσουν έναν σταθμό βάσης στο φεγγάρι χρησιμοποιώντας 3D εκτύπωση, με στόχο την περαιτέρω κατασκευή κατοικιών και άλλων υποδομών. Η αποστολή Chang’e-8 θα θέσει πιθανώς τις βάσεις για αυτό το εγχείρημα, καθώς θα επαληθεύσει εάν η τεχνολογία που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί στο έργο θα είναι βιώσιμη.