Το δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα το συνειδητοποιούμε εις βάθος όταν λύνει καθημερινά μας προβλήματα με τόσο σύνθετο και περίπλοκο τρόπο, που σχεδόν συντελεί θαύμα.
Οι απαντήσεις της ιατρικής και της βιολογίας στην υπογεννητικότητα αποτελούν ένα καλό τέτοιο παράδειγμα, καθώς πλέον η φυσική κυοφορία και τοκετός αντιπροσωπεύουν μόνο μια από τις πολλές εναλλακτικές που έχει ένα ζευγάρι στην προσπάθειά του να αποκτήσει παιδί.
Η πρόσφατη περίπτωση της Molly Gibson, του νεογέννητου κοριτσιού που ήρθε στον κόσμο 27 χρόνια αφού καταψύχτηκε το έμβρυο της, έσπασε με τη γέννηση της ένα σημαντικό επιστημονικό ρεκόρ, καθώς δίνει ελπίδα στους ανθρώπους εκείνους που δυσκολεύονται στο θέμα της αναπαραγωγής.
Το BBC γράφει σχετικά με το συμβάν σε post του στο Instagram:
«Γνωρίστε τη Molly Gibson, που γεννήθηκε από κατεψυγμένο έμβρυο 27 ετών. Το γεγονός σπάει το ρεκόρ που τέθηκε από την αδερφή της, Emma, η οποία τώρα είναι τριών ετών. Το έμβρυο της Molly καταψύχτηκε τον Οκτώβριο του 1992, κι έμεινε σε αυτή την κατάσταση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, οπότε και η Tina κι ο Ben Gibson από το Τενεσί το υιοθέτησαν.
«Πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας» δηλώνει η Tina. «Είμαστε ακόμα πολύ συγκινημένοι».
Το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα υπογεννητικότητας για περίπου πέντε χρόνια, μέχρι που οι γονείς της Tina άκουσαν για την υιοθέτηση εμβρύων στις τοπικές ειδήσεις. Έπειτα επικοινώνησαν με το National Embryo Donation Center, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που διατηρεί καταψυγμένα έμβρυα που οι παραδοσιακά γόνιμοι πελάτες επιλέγουν να δωρίσουν.
Οικογένειες σαν αυτή των Gibson μπορούν έπειτα να υιοθετήσουν ένα από τα αχρησιμοποίητα αυτά έμβρυα, και να φέρουν στον κόσμο παιδιά που δεν είναι βιολογικά συνδεδεμένα μ’ εκείνους.
«Αν μου έλεγες πέντε χρόνια πριν ότι δε θα κατέληγα να έχω μόνο ένα κοριτσάκι αλλά δύο, θα σε έβγαζα τρελό», λέει η Τίνα»