Οι περισσότεροι είμαστε λάτρεις της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας καθώς κάθε τόπος κρύβει τα δικά του νόστιμα και παραδοσιακά πιάτα

Ας γνωρίσουμε τα καλύτερα παραδοσιακά φαγητά του Πηλίου που αποτελεί και ιδανικός χειμερινός προορισμός.

Στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου υπάρχουν ιδιαίτερα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

Η λίστα με τα πηλιορείτικα φαγητά (ορεκτικά, κυρίως πιάτα, και γλυκά):

1. Τα τσιτσίραβλα. Είναι ένας από τους πολλούς μεζέδες που συνοδεύουν το τσίπουρο.

2. Βολιώτικη κοπανιστή με έντονη καπνιστή γεύση.

3. Οι κολιτσιάνοι τηγανισμένοι στο κουρκούτι.

4. Το μπουμπάρι είναι ένα είδος ντόπιου λουκάνικου που μαγειρεύεται κουλουριασμένο σαν σπείρα στο φούρνο και σερβίρεται με πατάτες. Το λουκάνικο είναι γεμιστό με ρύζι και ψιλοκομμένη καρδιά και πνευμόνια από μοσχαρίσιο κρέας.

5. Το σπετζοφάι, το πηλιορείτικο φαγητό φτιάχνεται μόνο με τέσσερα υλικά. Σπιτικές ντομάτες που σιγοβράζουν, το πικάντικο πηλιορείτικο λουκάνικο, και το άρωμα από τις πιπεριές Βόλου.

6. Το φυρίκι, το μικρό ροδαλό μηλαράκι με τη ντελικάτη γεύση που μεγαλώνει μόνο στις πλαγιές του Πηλίου, γίνεται γλυκό του κουταλιού. Το γλυκό φυρίκι σερβίρεται με λευκό αμύγδαλο.

7. Ο λευκός μπακλαβάς σερβίρεται στους γάμους, αλλά και σε ταβέρνες το σερβίρουν δωρεάν στο τέλος του γεύματος. Με αμύγδαλα αντί για καρύδια και πολλά λεπτά χειροποίητα φύλλα.

#menoumespeedy