3+1 δώρα για τις ταξιδιάρες ψυχές της ζωής σας

kitrino vanaki

Όλοι έχουμε αυτόν τον φίλο ή συγγενή που μιλάει συνέχεια για τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες, κάνοντας ταυτόχρονα μασούρι τα λεφτά για να βγει το κόστος των επόμενων αεροπορικών εισιτηρίων, και πληρώνοντας αγόγγυστα το τίμημα της απόφασής του (=να τρώει μακαρόνια επί ένα μήνα σερί).


Θα τον αναγνωρίσετε εύκολα κι από τις μαύρες πλερέζες που έχει κρεμάσει για φέτος, καθώς με εξαίρεση τις ελάχιστες μέρες που ξέκλεψε το καλοκαίρι για να αράξει σε κάποιο ελληνικό κάμπινγκ, τα υπόλοιπα ταξιδιωτικά του σχέδια για τη χρονιά ναυάγησαν πανηγυρικά.

Αυτό το μουτρωμένο τυπάκι λοιπόν, τίποτα και κανείς δεν θα το κάνει να δει τη θετική πλευρά της φετινής καραντίνας· ωστόσο εσείς, ως φίλοι και συνοδοιπόροι στη μιζέρια του, μπορείτε να του υπενθυμίσετε τις χαρές που προσφέρει το αγαπημένο του χόμπι, έστω και από χρονική απόσταση, μέσω αυτών των ιδιαίτερα πρωτότυπων, ταξιδιωτικών δώρων:

1) Ξυστός παγκόσμιος χάρτης

xystos chartis
public.gr

Ξεκινάμε με κάτι που πιθανότατα σκεφτήκατε ήδη, καθώς έχει γίνει πολύ in τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να το συναντάμε σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά δώρων και διακόσμησης που σέβονται τον εαυτό τους.

Ο χάρτης-ξυστό δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από μια εξαιρετική οπτικοποίηση των έως τώρα ταξιδιωτικών εμπειριών μας. Το concept έχει ως εξής: Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε μια νέα χώρα του κόσμου, παίρνουμε ένα νόμισμα και ξύνουμε την τοποθεσία της στον χάρτη, για να σημαδέψουμε την διαγραφή της από το bucket list μας.

Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί μια εμπειρία ισότιμη του να συλλέγεις σφραγίδες στο διαβατήριο, ο χάρτης αυτός αποτελεί κι ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο, καθώς μπορεί επάξια να σταθεί στη θέση ενός πίνακα στο σαλόνι μας.

2) Συνδρομή σε σνακ απ’ όλο τον κόσμο

japanese box
mysubscriptionaddiction.com

Τη συγκεκριμένη ιδέα πολύ πιθανό να την πήρε το μάτι σας και στο YouTube, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι δημιουργοί που επιθυμούν να καταγράψουν την πρωτότυπη αυτή εμπειρία γευσιγνωσίας σε live μετάδοση για το κοινό τους.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δείτε τον εν λόγω φίλο, «ψαρέψτε» τον σχετικά με τον  προορισμό που θα επιθυμούσε να επισκεφτεί μετά τη λήξη της καραντίνας, και χαρίστε του μια συνδρομή σε εταιρία που θα ταχυδρομεί σνακ από την χώρα της επιλογής σας απευθείας στο σπίτι του.

Θα τον κάνει σίγουρα ακόμα πιο ανυπόμονο για την επόμενη αναχώρηση, αλλά σας δηλώνουμε με βεβαιότητα πως πρόκειται για ένα πολύ γλυκό και προσωποποιημένο δώρο.

3) Δωροκάρτα στην AirBnb

kleidia airbnb
leparisien.fr

Η ιδέα αυτή ίσως και να τον κάνει να δακρύσει από χαρά, καθώς δεν θα αναγκάζεται να τρώει τα μακαρόνια, που λέγαμε πριν, για ένα μήνα.

Πρακτική όσο δε πάει λοιπόν αλλά και συνάμα εκτιμητέα από έναν φανατικό ταξιδιώτη, η πληρωμή ενός μικρού ή μεγάλου ποσοστού της διαμονής στον επόμενο προορισμό αντιπροσωπεύει ένα δώρο που σίγουρα δε θα πάει χαμένο.

Extra bonus, αν τον διαβεβαιώσετε πως θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να τον συντροφεύεστε με την παρουσία σας στο ταξίδι όπου σκοπεύει να το εξαργυρώσει.

4) Φτιάξτε του ένα ταξιδιωτικό blog

backpacker dysi toy ilioy

Αν το…κατέχετε εσείς με την τεχνολογία κι αυτός με τη συγγραφή, μπορείτε να ξοδέψετε ένα μέρος του πολύτιμου σας χρόνου ώστε να δημιουργήσετε από το μηδέν ένα ταξιδιωτικό blog, στο οποίο ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κρατάει ένα είδος ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού ημερολογίου και να το μοιράζετε με γνωστούς και αγνώστους.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο οι αναμνήσεις του θα μένουν αθάνατες από δω και πέρα, καθώς θα τις καταγράφει σε πραγματικό χρόνο, αλλά θα έχει κι ένα πρωτότυπο χόμπι για να σκοτώσει τον ατελείωτο χρόνο του στην καραντίνα, καθώς σίγουρα θα μπει στον πειρασμό να αναλύσει γραπτώς τις προηγούμενες περιπέτειες του.

Προσοχή: Φροντίστε αν πραγματοποιήσετε το συγκεκριμένο σχέδιο να διαθέτετε έστω και το ελάχιστο ταλέντο γραφιστικής, καθώς καλό θα είναι το blog να είναι προσωποκεντρικό και να αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα του.

Μπορείτε μάλιστα, αν έχετε μοιραστεί στο παρελθόν μια ταξιδιωτική εμπειρία, να κάνετε εσείς αντί εκείνου το παρθενικό post, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις κοινές σας αναμνήσεις!

Ντορίνα Παπαγεωργίου