Κοντά σε μία πολύ σπουδαία ανακάλυψη φαίνεται πως βρίσκονται αρχαιολόγοι στην Τσεχία οι οποίοι έφεραν στο φως ένα κομμάτι από καρφί που πιστεύεται πως ανήκει σε ένα από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στην Σταύρωση του Χριστού.
Οι έρευνες πραγματοποιούνται σε ένα μοναστήρι στο Μιλέβσκο της Τσεχίας, στη Νότια Βοημία οι οποίες θυμίζουν κινηματογραφική ταινία, με την ανακάλυψη μυστικού περάσματος που οδηγεί στο θησαυροφυλάκιο που είχαν οι μοναχοί τον 15ο αιώνα.
Ο μεγαλύτερος θησαυρός, που ευρέθη είναι ένα κομμάτι καρφί μήκους έξι ιντσών με σταυρό από χρυσό 21 καρατίων, το οποίο ήταν κρυμμένο περίπου έξι εκατοστά κάτω από το έδαφος. Οι αρχαιολόγοι λένε ότι το καπάκι του κουτιού ήταν αρχικά κατασκευασμένο από μια συμπαγή χρυσή πλάκα χαραγμένη με τα γράμματα IR, που αντιπροσωπεύουν τον Ιησού.
«Αναλύσαμε τα ξύλινα μέρη χρησιμοποιώντας ραδιοανθρακική χρονολόγηση που αποκάλυψε δύο τύπους ξύλου. Ο πρώτος, νεότερος, χρονολογείται στη βασιλεία του Καρόλου Δ ‘, μεταξύ 1290 και 1394. Ο άλλος προέρχεται από την περίοδο 260 έως 416 μ.Χ.» είπε ο Σίντελαρ.
Ο Καρδινάλιος Ντομίνικ Ντούκα, ωστόσο, λέει ότι, ενώ δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι το καρφί που βρέθηκε στο Μιλέβσκο χρησιμοποιήθηκε πραγματικά στη σταύρωση του Χριστού, είναι ωστόσο μια πολύ σημαντική ανακάλυψη.