Ο Γιώργος Καπουτζίδης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στον σχολιασμό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Μάιο στην Ελβετία, σε συνεργασία με τη Μαρία Κοζάκου. Στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, ανέφερε ότι είχε μια θετική συνάντηση με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Κώστα Παπαβασιλείου, και εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος τόνισε ότι η Eurovision έχει εξελιχθεί σε μια πολύπλοκη διοργάνωση με πολλές απαιτήσεις. «Είναι μια πολύ κουραστική δουλειά και απαιτεί πολλές γνώσεις», δήλωσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της γεωγραφίας, της ιστορίας και των κανόνων του διαγωνισμού. Ανέφερε επίσης ότι οι απαιτήσεις του κοινού έχουν αυξηθεί, καθώς οι σχολιαστές πρέπει να είναι σε θέση να συνδυάσουν πολλά στοιχεία κατά τη διάρκεια της μετάδοσης.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στη διαφορά που παρατηρείται από τότε που οι συμμετοχές ήταν λιγότερες και η διοργάνωση πιο απλή. «Όταν οι χώρες ήταν 20, ήταν διαφορετική η κατάσταση. Τώρα, με δύο σχολιαστές, ο πήχης ανεβαίνει ψηλά», τόνισε.

Επιπλέον, ο ίδιος μοιράστηκε τις εμπειρίες του από την παρακολούθηση της Eurovision ως θεατής, αναφέροντας μια αστεία ιστορία από τον περσινό τελικό, όπου βρέθηκε χωρίς κλειδιά και είδε τον διαγωνισμό σε μια παρέα φίλων. «Πέρασα πολύ ωραία ως θεατής της Eurovision», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι αναμνήσεις αυτές ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναγνώρισε επίσης τη σημασία της Δάφνης Μπόκοτα, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με την ιστορία του διαγωνισμού στην Ελλάδα, σχολιάζοντας τον διαγωνισμό από το 1987 μέχρι το 2004.