..

Η QuantumScape, μια εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη μπαταριών λιθίου-μετάλλων στερεάς κατάστασης επόμενης γενιάς για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε ότι οι νέες μπαταρίες της είναι δυνατόν να φορτιστούν έως και το 80% της πλήρους ισχύος τους σε μόλις 15 λεπτά.

Οι συγκεκριμένες μπαταρίες θα φορτίζουν σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από τις μπαταρίες που χρησίμευε το Tesla Model 3. Τα δεδομένα απόδοσης, τα οποία δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί στο δρόμο, δείχνουν ότι οι μπαταρίες της QuantumScape θα μπορούσαν να προσφέρουν περίπου 50% περισσότερα χλμ. από το ίδιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών, αναφέρει το Bloomberg.

Οι νέες μπαταρίες μπορούν ακόμη να φορτιστούν έως 800 φορές με ελάχιστη απώλεια στην ικανότητα τους να διαχειριστούν την ηλεκτρική ενέργεια στη χρήση και στην αποθήκευση. Αυτός ο παράγοντας απασχολεί τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων καθώς όλες οι μπαταρίες αντιμετωπίζουν τους παράγοντες της αντοχής και της αξιοπιστίας. Αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει μαζικά τη νέα της μπαταρία.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης χρησιμοποιούν στερεά υλικά αντί για εύφλεκτα υγρά για να επιτρέψουν τη φόρτιση και την εκφόρτιση. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου για να επεκτείνουν το εύρος οδήγησης, να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν την ασφάλεια και να μειώσουν τους χρόνους επαναφόρτισης – θέτοντας τα ηλεκτρικά οχήματα στο ίδιο επίπεδο με βενζινοκίνητα οχήματα.