Ο Ραφίκ Τζιμπούρ σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την εμπειρία του από το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ αναφέρθηκε και στον προπονητή του στον Ολυμπιακό Μίτσελ, ο οποίος κατά τον Αλγερινό δεν τον σεβάστηκε.
Ο Ραφίκ Τζιμπούρ μίλησε στο «Φως» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ΑΕΚ στον Βαλβέρδε ενώ αποκάλυψε και τους λόγους της φυγής του από τον Ολυμπιακό.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στο «Φως»:

Πάμε στη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό. Αίσθανεσαι ότι έδωσες απαντήσεις τότε, γιατί πολλοί πίστευαν ότι δεν θα παίξεις στον Ολυμπιακό;
«Ξέρεις και εσύ καλύτερα από μένα ότι τα Μέσα αποφασίζουν αν είσαι καλός ή κακός. Οι περισσότεροι από το περιβάλλον μου θα σου πουν «ο Ραφίκ είναι ένας ζωντανός άνθρωπος». Η αλήθεια είναι ότι είμαι ο πιο ευθύς άλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Δύσκολα θα βρεις κάποιον σαν κι εμένα. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ποτέ δεν με έκριναν ως νικητή, αλλά πάντα έλεγαν ότι ο τύπος αυτός είναι τρελός, δημιουργεί προβλήματα. Δεν είναι όμως αλήθεια. Αν ρωτήσεις τα παιδιά που παίζαμε μαζί, θα σου πουν ότι είμαι εντάξει. Δεν έχω μιλήσει άσχημα πίσω από την πλάτη κανενός, δεν έχω μιλήσει άσχημα στον πρόεδρο. Δεν έχω μιλήσει άσχημα στον Τύπο για κανέναν – το αντίθετο. Ρώτα, λοιπόν, ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέμματα, ποιος είναι ο κακός και ποιος ο καλός και θα σου πουν απλά ότι με αδικεί η εικόνα μου»
Εσύ θεωρείς ότι έχεις κάνει λάθη;
«Κοίτα, όλοι κάποια στιγμή κάνουν λάθη, δεν μπορείς να πεις το αντίθετο. Μπορεί να φταίει ο χαρακτήρας μου, η συμπεριφορά μου ως άνθρωπος. Έχω κάνει κι εγώ κάποια λάθη. Πες ποιος άνθρωπος δεν έχει κάνει λάθη. Είναι διαφορετικό να λες ότι έχεις κάνει κάποια λάθη από το να είσαι άνθρωπος που δημιουργεί και μεταφέρει αρνητική ενέργεια. Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα για να καταλάβεις. Όταν ήμουν στον Ερυθρό Αστέρα ανέβασα την ομάδα ψηλά στη βαθμολογία και πάλευε να ανέβει κατηγορία. Όταν ήμουν στον Ατρόμητο η ομάδα τερμάτισε ψηλά και έπαιξε στην Ευρώπη, το ίδιο έγινε και στον Πανιώνιο. Όταν πήγα στην ΑΕΚ, ήταν μια στάσιμη κατάσταση και πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Μετά από αυτό παρουσιάστηκαν διάφορα προβλήματα. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι εκεί τα πήγα καλά. Δεν μπορείς να κακολογείς κάποιον όταν η ομάδα που τον έχει πάει καλά»

Ο σημαντικότερος προπονητής που συνεργάστηκες όλα αυτά τα χρόνια;
«Πιστεύω ο Βαλβέρδε ήταν ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκα. Ο Βαλβέρδε μου άρεσε πολύ. ‘Έπιανε την ψυχολογία σου και παίζαμε σύγχρονο ποδόσφαιρο, ωραίο ποδόσφαιρο. Και ήταν καλός προπονητής, αλλά ο Βαλβέρδε ήταν ο καλύτερος».

Αλήθεια από τον Ολυμπιακό γιατί έφυγες; Ήταν θέμα του Μίτσελ;
«Ναι όλα ξεκίνησαν γιατί κάποιοι άνθρωποι δημιούργησαν μεγάλη πίεση στον Ζαρντίμ για να φύγει από την ομάδα. Εγώ ήμουν αντίθετος με αυτό, γιατί με αυτόν τον προπονητή καταφέραμε να έχουμε μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και να παλεύουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Έπρεπε να το αποτρέψουμε, γιατί για μένα δεν ήταν λάθος του Ζαρντίμ, ήταν άλλων ανθρώπων, ήταν λάθη δικά μας. Αν δεν παίζεις και δεν επιδιώκεις να παίζεις καλό ποδόσφαιρο, δεν φταίει ο Ζαρντίμ, φταίγαμε εμείς. Αν δεν είσαι έξυπνος, αν δεν είσαι αρκετά γρήγορος στο να σκέφτεσαι δεν σου φταίει ο Ζαρντίμ. Μετά από αυτά,ο Μίτσελ αποφάσισε να πολεμήσει αυτούς τους ανθρώπους και συμπεριέλαβε και μένα ανάμεσα σε αυτούς ενώ δεν ήμουν.
Έτσι έγινα ένοχος ενώ εγώ λάτρευα την ομάδα, ήμουν καλά, δεν ήθελα να σχολιάζομαι ότι καθυστερώ την ομάδα, οπότε το καλύτερο ήταν να αποχωρήσω. Έγιναν κάποια λάθη και αποφάσισα ότι ύστερα από οκτώ χρόνια στην Ελλάδα το καλύτερο για μένα, παρότι αγαπούσα τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα ήταν να βρω κάτι άλλο. Άσχημες καταστάσεις, αλλά ανήκουν στο παρελθόν, αυτοί οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να δημιουργούν πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Κάτι άλλο άσχημο που ακούστηκε είναι ότι εγώ ήθελα περισσότερα χρήματα. Ήθελα να είναι άλλες οι συνθήκες, να με σέβονται. Ο πρόεδρος δεν ήθελε να φύγω και έδωσε αγώνα για μένα. Δεν ήθελα να του δημιουργήσω προβλήματα, αφού δεν ήμουν στα πλάνα του Μίτσελ. Αν ήταν άλλος προπονητής που να με σέβεται, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά»

Πηγή:sdna.gr