Είναι αρχηγός του Ολυμπιακού. Περιμένει και αυτός την επιστροφή στη δράση, στα ματς. Όχι ότι έχει κάτι να αποδείξει. Διεθνής με τη Νορβηγία, τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό με παρουσίες σε ευρωπαϊκά γήπεδα και καλές βραδιές. Έχει συστηθεί εκεί που πρέπει ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ο μπακ των «ερυθρολεύκων» βλέπει το συμβόλαιό του να λήγει. Ο ατζέντης του, εξακολουθεί να ψάχνεται για το καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του. Στα 28 του είναι, ξέρει ότι πηγαίνει να υπογράψει ένα δυνατό συμβόλαιο, τόσο σε διάρκεια, όσο και σε οικονομικούς όρους. Η πανδημία και τα νέα δεδομένα, δεν αποτελούν σύμμαχο σε αυτή του την προσπάθεια. Πολλοί σύλλογοι αναπροσαρμόζουν τους προϋπολογισμούς τους, θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουροι στις επόμενες επιλογές του.

Για τον Ομάρ, ενδιαφέρον υπάρχει. Και από την Τουρκία, με την Γαλατά να δείχνει πως τον έχει ψηλά στη λίστα της. Συμφωνία με τον Ολυμπιακό δεν υφίσταται. Άλλο ότι και ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς θα ήθελαν να μείνει.

Πως να μην ψάχνουν κάτι τέτοιο, όμως; Όταν βλέπουν τον Σεμέδο με δηλώσεις να μιλά για μεταγραφή σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όταν ο Τσιμίκας είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος στην Ιταλία και ο Σα ψάχνεται, ποιος θα ήθελε να χάσει και τον αρχηγό του και τον βασικό του δεξιό μπακ εδώ και χρόνια;

Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ανέβει στην προσφορά του στον Ομάρ. 800.000 ευρώ συμβόλαιο έχει, αυτά είναι τα δεδομένα… Η λογική λέει ότι ο Νορβηγός μπορεί να τα βρει αυτά τα χρήματα. Και περισσότερα… Οι συνθήκες, όμως, θα παίξουν ρόλο στην απόφασή του. Στην οικογένειά του αρέσει η Ελλάδα, περνάει καλά εδώ, τον ξέρουν και τους ξέρει.

Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να αρκεί… Ο Ομάρ δεν έχει λόγο να βιαστεί. Και τα play offs θα περιμένει πιθανότατα, έχει δρόμο μπροστά του για να αποφασίσει τι θα κάνει. Άλλωστε, είναι βασικό να μείνει ικανοποιημένος από τις προσφορές που θα έχει. Αν έρθει πρόταση με ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου, θα περιμένει την… απάντηση του Ολυμπιακού. Εκεί, όμως, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πολύ δύσκολα θα φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Συμπερασματικά, οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει όπως διέρρευσε… Όλα είναι ανοιχτά. Πρόθεση για συνεργασία υπάρχει και από τις δύο πλευρές, ο Μαρτίνς ψηφίζει «ναι», αλλά το ενδιαφέρον και οι προτάσεις από το εξωτερικό φαίνεται πως θα… αποφασίσουν για το μέλλον του Ομάρ. Για το αν θα τον βρει η νέα χρονιά και πάλι στον Πειραιά ή κάπου αλλού…

Πηγή: