Συνέντευξή μου στο Aigiovoice.gr με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Κουτρουμπέλη.
Κυρίαρχη αιτία αυτού που βιώνουν σήμερα οι αγρότες είναι το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που κατέθεσε τη κυβέρνηση της ΝΔ το 2021 και τις αστοχίες του.
Αν το συνδυάσουμε με το υψηλό κόστος παραγωγής και το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζεται η αισχροκέρδεια -στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα αγροεφόδια, τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές- με το ότι δεν έχουμε πλέον κανονικές πληρωμές στον ΕΛΓΑ και δεν αποζημιώνονται οι αγρότες -διότι δεν έγινε επικαιροποίηση του Κανονισμού για φαινόμενα της Κλιματικής Αλλαγής, ενώ και η Ε.Ε. στέλνει μάλιστα πριν από δύο μέρες επιτροπεία για το αν θα πρέπει να συνεχίσει να θεωρεί τον ΟΠΕΚΕΠΕ πιστοποιημένο φορέα και φέρνει καταλογισμούς στη χώρα 283 εκατ. ευρώ, σημαίνει ότι τα προβλήματα γιγαντώνονται.
Ο αγροτικός κόσμος είναι σε ασφυξία και δυσαρέσκεια.
✊Αυτό είναι και το μήνυμα από τις επαφές που έχω με τον αγροτικό κόσμο και το μήνυμα θα είναι ηχηρό.
Ερημώνει η ύπαιθρος. Είναι η ανασυγκρότηση της υπαίθρου και της περιφέρειας με το πρόγραμμα που παρουσίασε πρόσφατα ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis.
Το σχέδιό μας είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, συνεργασίας και διαλόγου με τους αγροτικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.
Χρειάζονται μέτρα στρατηγικού χαρακτήρα όπως μια νέα ’πολιτική γης’ και αξιοποίηση της σχολάζουσας αγροτικής γης, μια ‘πολιτική χρηματοδότησης’ με την πρότασή μας για τη δημιουργία Αγροτικής τράπεζας που εξήγγειλε επίσης ο πρόεδρός μας καθώς ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να πλησιάσει τράπεζες για ρευστότητα, ‘πολιτική εκσυγχρονισμού των αγροτικών επιχειρήσεων’ με την ‘ψηφιακή και ευφυή γεωργία’, καθώς και -την προσέλκυσης νέων αγροτών και ανθρώπων που θα εισέλθουν το επάγγελμα”.
Ολυμπία Τελιγιορίδου στο Aigio Voice: "Αγώνας ανατροπής ως τις Ευρωκάλπες"