«Το πουλόβερ της κυβέρνησης άρχισε να ξηλώνεται»
Στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στις 6» της ΕΡΤ
-Εκτός από τους δύο υπουργούς που έφυγαν πριν από δύο μέρες -τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Σταύρο Παπασταύρου- παραιτήθηκε και η κυρία Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο. Απομακρύνθηκαν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού και ο κύριος Δημητριάδης αναγκάστηκε να παραιτηθεί για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που είχαν επίκεντρο το Μαξίμου.
-Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής «συνελήφθη» να ψεύδεται επανειλημμένα· στην Εξεταστική Επιτροπή αλλά και σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε λάβει ποτέ κάποιο έγγραφο με προειδοποιήσεις για κίνδυνο τραγικού συμβάντος στον Σιδηρόδρομο. Απέδειξα παρουσιάζοντας την επιστολή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Τσαλίδη -στην ίδια εκπομπή που είχε εμφανιστεί προηγουμένως ο κ. Καραμανλής- ότι υπήρξε γραπτή προειδοποίηση ενάμιση χρόνο πριν το δυστύχημα
-Κυριε Μαρκόπουλε, γιατί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν εκλήθη στην Εξεταστική Επιτροπή- της οποίας ήσασταν πρόεδρος- παρά το γεγονός ότι μόλις την επόμενη ημέρα της κατάθεσης του κ. Καραμανλή ήρθε στο φως της δημοσιότητας η επιστολή του;
Δεν ήσασταν αμερόληπτος. Είχατε συγκεκριμένη κομματική αποστολή συγκάλυψης η πλειοψηφία της ΝΔ.
-Στα ψέματα της κυβέρνησης, να καταμετρηθούν και αυτά της κυρίας Κεραμέως, που κανονικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας τουλάχιστον την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τη διαρροή των δεδομένων.
-Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Ευρωεκλογές θα είναι αυτή που θα διαμορφώσει τους πολιτικούς όρους για να γίνει η πολιτική αλλαγή. Να είναι τέτοιο το εκλογικό αποτέλεσμα που και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι ενισχυμένος και ο κύριος Μητσοτάκης να αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι έχει αποδυναμωθεί».