Αν ψάχνετε τις πιο ωραίες παραλίες για τις καλοκαιρινές σας διακοπές οι παρακάτω παραλίες, σε διάφορα μέρη της  Ευρώπης θα σας μαγέψουν.

Σε άρθρο του Lonely planet με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο βρίσκεται στην 9 θέση. Δείτε παρακάτω την πρώτη δεκάδα.

 

Haukland Beach, Norway

Το νησί Lofoten στα ανοικτά της βορειοδυτικής ακτής της Νορβηγίας είναι το όνειρο της Αρκτικής, ανυψωμένο από τη Νορβηγική Θάλασσα σαν τη ραχοκοκαλιά του δράκου, είτε το βλέπει κανείς στο φως του μεσονύχτιου ήλιου που δεν πεθαίνει ποτέ, είτε χορεύει στο  Βόρειο  Σέλας  σε χειμωνιάτικα χιόνια. Η παραλία Haukland είναι έξω από αυτόν τον κόσμο, με αιχμηρές κορυφές γρανίτη πάνω από κρεμώδη άμμο και ζαφειρένια θάλασσα. Το νερό είναι ψυχρό (ποτέ δεν υπερβαίνει τους 15 ° C)

 

Cala Goloritzè, Italy

Η ανατολική ακτή της Σαρδηνίας Golfo di Orosei βρίσκεται σε υψηλή θέση  για την παράκτια ομορφιά της. Το υπέροχο Cala Goloritzè, με τα χιονισμένα βότσαλα να οδηγούν σε μια θάλασσα με το πιο καθαρό γαλαζοπράσινο χρώμα. Οι βράχοι από ασβεστόλιθο ξεφυτρώνουν δραματικά πάνω από τον κόλπο, όπως και το Monte Caroddi, βράχο ύψους ύψους 148μ. Προσεγγίστε το με βάρκα ή με το σκάφος Cala Goloritzè Trail.

 

West Beach, Scotland

Έξω από ένα άκρο στον άγριο Βόρειο Ατλαντικό, το Outer Hebrides απέκρυψε μερικές από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες της Ευρώπης. Το να το ξεχωρίσεις είναι δύσκολο, αλλά η δυτική παραλία στο νησάκι Berneray είναι θεϊκή. Μέσα από τους αμμόλοφους και τα χορτάρια με μηχανική κλίση, φτάνετε σε αυτήν την εκπληκτική λευκή άμμο τριών μιλίων, ολισθαίνοντας απαλά σε μια τυρκουάζ θάλασσα.

Plage de Palombaggia, Corsica

Στα νοτιοανατολικά της Κορσικής, το Plage de Palombaggia μαγεύει με τη μεγάλη καμπύλη ανοιχτόχρωμης, μαλακής άμμου σε γαλάζια νερά  τόσο καθαρά όσο το γυαλί. Περιστοιχίζεται  από αρωματικά πεύκα , περιτριγυρισμένα από δασώδεις λόφους, και με θέα στο Cles Cerbicale, αυτη θα μπορούσε να είναι η παραλία των πιο άγριων μεσογειακών ονείρων σας. Ενδείκνυται για κολύμβηση με αναπνευστήρα και πικνίκ.

Playa de ses Illetes ,Ισπανία

Με λευκή ξανθιά άμμο και ημιδιαφανή γαλαζοπράσινα νερά, το Platja Illetes της Formentera είναι ο ορισμός του παραδείσου. Οι συγκρίσεις γίνονται γρήγορα με την Καραϊβική, αλλά, ειλικρινά, γιατί θα θέλατε να φανταστείτε τον εαυτό σας οπουδήποτε αλλού; Η παραλία σχηματίζει το δυτικό τμήμα της λεπτής χερσονήσου Trucador και ακριβώς στα ανοικτά της θάλασσας είναι οι δύο ελάτες (νησίδες), η Pouet και η Rodona, που δίνουν στην παραλία το όνομά της.

 

 Barafundle Bay, Wales

Αυτός ο κόλπος βρίσκεται συχνά στην κορυφή των δημοσκοπήσεων στις καλύτερες παραλίες του Ηνωμένου Βασιλείου και εάν αποφύγετε τα πολυάσχολα Σαββατοκύριακα το καλοκαίρι, θα νιώσετε τη μαγεία.

 

Praia da Arrifana, Portugal

Στην άγρια ​​δυτική ακτή του Αλγκάρβε, οι άνεμοι  και τα κύματα του Ατλαντικού είναι τεράστια. Η Praia da Arrifana είναι τυλιγμένη σε βράχο και σχηματίζει μια πανέμορφη χρυσή ημισέληνο, με ένα ερειπωμένο φρούριο, ένα εστιατόριο δίπλα στην παραλία και πολλά surf.

Cala Macarella, Menorca

Κάνοντας μια μικρή εσοχή στη νοτιοδυτική ακτή της Μενόρκα, η Cala Macarella είναι μια φανταστική παραλία με λευκή άμμο και εκπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά. Αθόρυβη, ανάμεσα σε βράχια με πεύκα και πουρνάρια, ο κόλπος σε σχήμα πέταλου είναι προσβάσιμος μόνο με τα πόδια ή με βάρκα.

 Navagio Beach, Greece

Η ελληνική παραλία ενός εκατομμυρίου καρτ-ποστάλ, το Navagio στη Ζάκυνθο είναι ένα μέρος που μπορεί να είστε ευτυχείς να βρεθείτε ναυαγισμένοι – εξ ου και το ψευδώνυμο ψευδώνυμό του Shipwreck Beach. Με ψηλους βράχους που σχηματίζουν  ένα τέλειο τόξο άμμου και θάλασσας. Τόσο μπλε που φαίνεται Photoshopped, αυτή η παραδεισένια παραλία δεν είναι μυστικό. Πρασβάσιμη με σκάφος ή καραβάκι.

Platja de Coll Baix, Mallorca

Η μισή διασκέδαση είναι να καταφέρετε να βρείτε αυτήν την απομακρυσμένη, συναρπαστική άγρια ​​παραλία στη χερσόνησο Cap des Pinar της Μαγιόρκα. Ένα μονοπάτι μέσα από πεύκα οδηγεί στην ακτή προς την Platja de Coll Baix Μια υπέροχη παραλία από χλωμό βότσαλο και κρυστάλλινη θάλασσα, περιτριγυρισμένη από γκρεμούς.