Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά όμορφα μέρη κοντά της ώστε να τα εξερευνήσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με φίλους ή την οικογένειά σας.

Ας  ανακαλύψουμε κοντινές αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητο.

 

Ορεινή Χαλκιδική

Μια κοντινή εκδρομή από Θεσσαλονίκη είναι η Αρναία και ο Ταξιάρχης

Η Αρναία είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 600 μέτρων, στους βόρειους πρόποδες του πυκνόφυτου ορεινού όγκου του Χολομώντα, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με πλούσια δάση και άφθονα τρεχούμενα νερά.

Ο Ταξιάρχης είναι μεγάλος οικισμός που είναι κτισμένος πάνω στο όρος Χολομώντας, σε δασώδη περιοχή, ανάμεσα στα άλλα, το χωριό έχει ταβέρνες, πετρόκτιστη πλατεία, παραδοσιακά ξωκλήσια, παραδοσιακά σπίτια, ξενώνες.

Έδεσσα

Η πόλη είναι φημισμένη για τους 12 καταρράκτες της. Βρίσκεται πάνω στην αρχαία Εγνατία Οδό.Ιδρύθηκε το 813 π.Χ.  και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου.

Κιλκις-Σκρα

Στο Κιλκίς πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσετε τη Γαλάζια Λίμνη (καταρράκτες ΣΚΡΑ) . Πρόκειται για μια σμαραγδένια λίμνη είναι κατάλληλη για φυσιολατρικές δραστηριότητες.

Σέρρες-Κερκίνη

Η Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε το 1932 με την δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο  με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Θαυμασμό προκαλούν τα παραποτάμια δάση, τα νούφαρα, και η ποικιλία των ψαριών που αποτελούν και πηγή εισοδήματος για πολλούς κατοίκους της περιοχής.

 

 Σέιχ Σου 

Αν πάλι θέλετε να μείνετε κοντά στην πόλη, μπορείτε να επισκεφθείτε το δάσος του Σέιχ Σου όπου θα έχετε τη δυνατότητα να περπατήσετε ή να κάνετε πικ νικ και να διασκεδάσετε στη φύση.