
Τα Λαλάρια στη Σκιάθο είναι από τις πιο γνωστές παραλιες του νησιου.Χαρακτηριστικό της ο βράχος αψίδα και τα λευκά της βότσαλα. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο με βάρκα, όταν όμως φυσάει βοριάς τα κύματα φθάνουν σε ύψος αρκετών μέτρων δημιουργώντας παλινδρομικό κυματισμό, επικίνδυνο για τους λουόμενους και τα μικρά σκάφη.
Στα Μάταλα στην Κρήτη, γνωστή παραλία που επέλεξαν τα «παιδιά των Λουλουδιών» όταν πιάνει λίβας η παραλία γίνεται επικίνδυνη και απαγορευτική για κολύμβηση. οι ναυαγοσώστες σφυρίζουν με σφυρίχτρες επισημαίνοντας τον κίνδυνο αν και κάποιοι,νέοι κυρίως που αδιαφορούν για τις υποδείξεις προκαλώντας αναστάτωση τόσο στους ναυαγοσώστες όσο και στο λιμενικό.
Στα βόρεια της Ικαρίας βρίσκεται η παραλία του Να. Πανέμορφη παραλία με βότσαλα που η θάλασσα βαθαίνει απότομα και ο δυνατός βοριάς δημιουργεί δυνατά ρεύματα κάνοντας το κολύμπι επικίνδυνο.
Η πολύ όμορφη παραλία στο Χορευτό του Πηλίου είναι ξακουστή για την μεγάλη ακτογραμμή της και τα ψηλά της κύματα. Έχει έντονα ρεύματα και το κύμα “σκάβει” την παραλία με αποτέλεσμα να βαθαίνει απότομα μπροστά.
Δεν είναι μόνο τα στοιχεία της φύσης που κάνουν μια παραλία επικίνδυνη, ούτε κάποιος ¨γλιτσερός¨ βράχος, είναι και τα κολοβακτηρίδια κοπράνων ή τα E. Coli! Σημειώστε λοιπόν στις πιο επικίνδυνες παραλίες και την Ακτή Πειραϊκής στον Πειραιά, με βάση τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ ((Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών)για το 2020!