Νορίλσκ – Η βορειότερη πόλη στον πλανήτη πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο (Φωτό)

Το Norilsk είναι η βορειότερη πόλη στον κόσμο

Μεταξύ των πόλεων του πλανήτη πάνω  από τον Αρκτικό Κύκλο, το Norilsk μπορεί να θεωρηθεί μητρόπολη.

Το 2019, τα στοιχεία έδειξαν πως σχεδόν 182 χιλιάδες άνθρωποι ζουν εδώ. Σε άλλους πολικούς οικισμούς,η απογραφή δεν φτάνει πάνω από χίλιους κατοίκους.

Πολλοί, έρχονται στο Νόριλσκ για να κερδίσουν χρήματα, βρίσκουν κάτι ξεχωριστό που τους κάνει να δραστηριοποιούνται σε αυτή τη «βόρεια χώρα» για ζωή.

Η πόλη βρίσκεται στην περιοχή Krasnoyarsk, 300 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Το Norilsk θεωρείται η βορειότερη πόλη μεταξύ των πόλεων με περισσότερους από 150.000 κατοίκους.

 

Ποικιλομορφία του κλίματος στο Norilsk.

Το κλίμα περιγράφεται με πολύ μεγάλους, έντονους, κρύους χειμώνες και πολύ σύντομα και ήπια καλοκαίρια. Καλύπτεται με χιόνι για περίπου 250-270 ημέρες το χρόνο, ενώ σε μια περίοδο περίπου 110-130 ημερών σημειώνονται χιονοθύελλες. Μερικές φορές η θερμοκρασία πέφτει κάτω από -50 βαθμούς Κελσίου.

Αν και το καλοκαίρι είναι σύντομο, υπάρχουν ζεστές μέρες με θερμοκρασίες πάνω από +30.

Διάρκεια της πολικής νύχτας στο Norilsk είναι 44 ημέρες.

Διάρκεια μιας πολικής ημέρας  είναι 65 ημέρες.

Παρά το βαρύ κρύο , η ζωή στο βορειότερο άκρο του κόσμου συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς , η υποδομή δεν σταματά να λειτουργεί, οι άνθρωποι πηγαίνουν στη δουλειά. Μόνο για τα παιδιά μπορούν να ακυρωθούν μαθήματα λόγω σοβαρών παγετών.

Η εκπληκτική άγρια φύση

Η πόλη είναι ο τελευταίος οικισμός  πριν να συναντήσεις ένα από τα πιο όμορφα μέρη της γης – τη χερσόνησο Taimyr και το οροπέδιο Putorano και η πρόσβαση γίνεται με ελικόπτερο από το Norilsk.

 

 

Όσο για άλλα μοναδικά αξιοθέατα της φύσης , μπορείτε να επισκεφθείτε τη λίμνη Λάμα ήτον καταρράκτη με τις κόκκινες πέτρες.

Η φιλικότητα των ντόπιων

Οι άνθρωποι του Norilsk λόγω της αντοχής στις ιδιοτροπίες του καιρού φημίζονται για τη δύναμη του χαρακτήρα τους  και είναι πολύ συμπαθητικοί και φιλόξενοι. Δεν θα αφήσουν ποτέ κάποιον επισκέπτη χωρίς τη βοήθεια.

Για παράδειγμα, εάν ένα αυτοκίνητο ξαφνικά χαλάσει  στο δρόμο, οι οδηγοί που περνούν σίγουρα θα σας προσφέρουν βοήθεια.

Πολλές πόλεις σε μία

Το Norilsk δεν είναι απλώς μια πόλη, αλλά ένα ολόκληρο σύνολο δήμων.

Λόγω της διασποράς των συνοικιών σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, ο Norilsk εκτείνεται σε μια έκταση 284 τετραγωνικών. χιλιόμετρα.

Υποδομή του Norilsk

Υπάρχουν πολλά καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφοι, κλαμπ. Το ίδιο ισχύει και για σχολεία και νηπιαγωγεία. Μια περιοχή μπορεί να έχει περισσότερα από 30 σχολεία.

Όσον αφορά την εργασία, οι περισσότεροι προσπαθούν να προσληφθούν στη Norilsk Nickel ή στις θυγατρικές της. Ο κύριος λόγος είναι οι πολύ υψηλοί μισθοί και οι ευνοϊκές κοινωνικές συνθήκες.

Η Norilsk Nickel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μη σιδηρούχων μετάλλων στον κόσμο.

Το Νόρλισκ είναι το κέντρο μιας περιοχής όπου εξορύσσεται το νικέλιο, ο χαλκός, το κοβάλτιο, η πλατίνα,το παλλάδιο, και ο άνθρακας. Η ύπαρξη ορυκτών στην Σιβηρική περιοχή ήταν γνωστές για δύο αιώνες πριν από την ίδρυση του Νορίλσκ, αλλά η επίσημη εξόρυξη άρχισε μόνο το 1939.

Εκτός από το nornickel, υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας, όπου οι μισθοί υπερβαίνουν σημαντικά τους μισθούς σε παρόμοιες θέσεις σε μη βόρειες πόλεις της Ρωσίας.

Ιστορία της εμφάνισης του Norilsk

Το 1921, η αποστολή του Νικολάι Νικολάεβιτς Ουρβάντσεφ στη χερσόνησο του Ταϊμίρ σηματοδότησε την αρχή στην ιστορία του Νόριλσκ. Καθώς ασχολήθηκε  με τη γεωγραφική αναζήτηση της περιοχής, ο Urvantsev ανακάλυψε κολοσσιαία αποθέματα μεταλλεύματος.

Ο Χριστιανισμός είναι η κύρια θρησκεία. Υπάρχει ένας ρωσικός ορθόδοξος καθεδρικός ναός, αρκετές ρωσικές ορθόδοξες εκκλησίες και μια ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία. Υπάρχει ένα τζαμί στο Νορίλσκ. Χτίστηκε το 1998 και ανήκει στην τοπική κοινότητα των Τατάρων και θεωρείται ως το βορειότερο μουσουλμανικό σπίτι προσευχής στον κόσμο.

Το βορειότερο τζαμί στον κόσμο

Η πόλη διαθέτει ένα μουσείο ιστορίας και μια γκαλερί τέχνης, ένα ζωολογικό κήπο, ένα δραματικό θέατρο, ένα πολιτιστικό κέντρο και πολλά μνημεία και ιστορικά κτίρια.

Δραματικό Θέατρο Νορίλσκ

Το Norilsk είναι ένα παράδειγμα μιας πόλης που αποδεικνύει ότι μπορείτε να ζήσετε στο τέλος του κόσμου, πέρα ​​από τον Αρκτικό Κύκλο.

#menoume_speedy