Ταξίδι στο πράσινο τοπίο των νήσων Φερόε (ΦΩΤΟ)

Νήσοι Φερόες
Photo: franckreporter

Οι Νήσοι Φερόε, που ονομάζονται και Νησιά των Προβάτων, είναι σύμπλεγμα 18 νήσων και αποτελούν αυτόνομη κοινοβουλευτική δημοκρατία, η οποία ανήκει στο Βασίλειο της Δανίας.

Επιμέλεια: Δήμητρα Τάγκα

Οι νήσοι βρίσκονται στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Είναι κατοικήσιμα καθώς σε 17 από 18 νησιά μένουν άνθρωποι.

Τα νησιά είναι βραχώδη με χαμηλές κορυφές, ενώ οι ακτές είναι γενικά απόκρημνες.

Έχουν επίσης, τις ψηλότερες βραχώδεις ακτές σε όλη την Ευρώπη, και ορισμένες από τις ψηλότερες παγκόσμια.

Η πιθανή ιστορία τους

Τον 6ο αιώνα ένας Ιρλανδός μοναχός παρέπλευσε κάποια νησιά στο βόρειο Ατλαντικό, τα οποία χαρακτήρισε ως παράδεισο των πουλιών και των προβάτων. Ίσως, με βάση τα σημερινά χαρακτηριστικά τους, τα νησιά αυτά να ταυτίζονται με τα Φερόε. Στα τέλη του 7ου αιώνα, τα νησιά δέχθηκαν την επίσκεψη μοναχών από την Ιρλανδία σε αναζήτηση ερημητηρίων για μοναχισμό.

Η κατάλληλη περίοδος για επίσκεψη

Ο πιο ζεστός καιρός είναι μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, ενώ η καλύτερη στιγμή για να δείτε τα περίφημα πτηνά «Φρατερκούλα» είναι από τα μέσα Απριλίου έως τον Σεπτέμβριο. Αν είναι το γραφικό τοπίο που σας αρέσει, μπορείτε να απολαύσετε όμορφα αγριολούλουδα από τον Μάιο έως τον Ιούλιο.

Τα τοπία των Νήσων Φερόε διασταυρώνονται με μερικά υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας, τα οποία περνάνε κατά μήκος των λαμπερών φιόρδ, των βουνών και των παραλιών.

Επίσκεψη στο νησί των Μυκηνών σημαίνει βραχώδη ακρωτήρια και μοναχικό φάρο, τα οποία είναι από τα πιο αξιοσημείωτα σημεία.

Δείτε φωτογραφίες από τα εντυπωσιακά νησιά Φερόε:

Photo by Meg Jerrard
Νήσοι Φερόες
Photo by Rogério Toledo
Νήσοι Φερόες
Photo by Ben Tatlow

Νήσοι Φερόες

depositphotos.com/

Δείτε επίσης: Η χαμένη ροζ λίμνη της Αυστραλίας (ΦΩΤΟ)

#menoumespeedy