Κατερίνα Βλαχάκη

*Γράφει η Κατερίνα Βλαχάκη

«Και πάλι έξαλλη λοιπόν! Πως καταφέρνει ένας φερόμενος ως «ψηλός» και «επιτυχημένος» άνθρωπος να με κάνει έξαλλη, θα πρέπει ίσως και εγώ να το κοιτάξω.

Σήμερα μέσω της ιδιότητας του ως «επαγγελματίας υπερασπιστής» ατόμων που όλη η κοινωνία απεχθάνεται, επιτίθεται σε άτομα που είχαν το σθένος να κεντρίσουν αρνητικά το ναρκισσιστικο του «πανύψηλο» εγώ και στρέφεται ακόμα και εναντίον της Προέδρου του Αρείου Πάγου!

Η τελευταία προφανώς δε χρειάζεται τη στήριξη μου, γνωρίζει άψογα πως θα κινηθεί! Όταν όμως διάβασα απορημένη τον γνωστό «επαγγελματία υπερασπιστή» να ομιλεί για τις « φυσιολογικές» οικογένειες – μια από τις οποίες είχε κι ο ίδιος- (αλήθεια ξεχνά τα «φυσιολογικά» άλματα πάνω από κάγκελα παρέα με τη «φυσιολογική» τότε σύζυγο του), όταν διάβασα το ποσο τον πείραξε η αναφορά του ΚΥΡΙΟΥ Καπουτζίδη για το σύντροφο του και τη σχέση τους κι όταν τέλος διάβασα την ΑΠΟΛΥΤΑ υποτιμητική αναφορά για το επίπεδο της ΚΥΡΙΑΣ Κατερίνας Καινούργιου, άρχισα να αμφιβάλλω για τον «κύριο» αυτόν, τον γνωστό «επαγγελματία υπερασπιστή».

Αμφιβάλλω πλέον για την δικηγορική του δεινότητα, για τη νοητική του επάρκεια και σαφέστατα για ψυχολογική του σταθερότητα! Μόνο αν τον κρίνω απόλυτα ως ψυχίατρος μπορώ να αιτιολογήσω ότι ενώ υπερασπίζεται έναν προφυλακισμένο παιδεραστή, μπορεί συγχρόνως να απαξιώνει και να προσβάλλει άτομα που κανένα δικαίωμα δεν έχουν δώσει!

Τον παραπέμπω λοιπόν στην ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ σειρά του ΚΥΡΙΟΥ Καπουτζίδη («Εθνική Ελλάδος», που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε για άλλους λόγους) και που με καυστικό χιούμορ στηλίτευε όλα τα κακώς κείμενα αυτής της χώρας- προφητικά σχεδόν-.

Τον παραπέμπω στον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ «τσαμπουκά» της ΚΥΡΙΑΣ Καινούργιου που δε μάσησε από τις προσπάθειες του να χρησιμοποιήσει την εκπομπή της ως βήμα για την υπερασπιστική του γραμμή στον προφυλακισθέντα παιδεραστή! Τέλος τον παραπέμπω στην δίκη του δήλωση, όταν χαρακτήριζε τον εαυτό του ως « μοντέλοπνιχτη» -κι αυτό ως τιμή και απολύτως φυσιολογικό- .

Αυτά από μια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ Ψυχίατρο προς ένα «επαγγελματία φυσιολογικό». Όσο για τους «ερασιτέχνες φυσιολογικούς», έρχεται και η σειρά τους στην επόμενη υπόθεση, αν μέχρι τότε δεν έχουν απομακρύνει για τα καλά τους «επαγγελματίες υπερασπιστές».

*Η Κατερίνα Βλαχάκη είναι MD ψυχίατρος συν/στρια – διευθύντρια στην Ψυχιατρική κλινική Παπανικολάου