Τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι

Τυροπιτάκια κουρού

Σήμερα θα σας δώσουμε μία καταπληκτική συνταγή για τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 γιαούρτι
  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. φέτα
  • 2 κ. σ. γιαούρτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Βήμα 2

Σε ένα μπολ τοποθετήστε το βούτυρο, το γιαούρτι και το σπορέλαιο και ανακατέψτε καλά.

  • Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε.

  • Βήμα 4

Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο με το βούτυρο σταδιακά μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

  • Βήμα 5

Ανοίξτε μικρά στρόγγυλα πιτάκια, γεμίστε με ένα κουταλάκι και κλείστε σε μισοφέγγαρο.

  • Βήμα 6

Τοποθετήστε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει χρυσαφένια.