Σκωτία: Διχάζει η καμπάνια για την πανδημία με την πράσινη γλίτσα που θυμίζει ταινία τρόμου (Video)

Έντονες αντιπαραθέσεις έχουν ξεσπάσει στη Σκωτία μετά την προβολή διαφήμισης κατά του κοροναϊού, με πολλούς να την κατηγορούν πως διαδίδει τον φόβο.

Η διαφήμιση, που ολοκληρώνεται με ένα soundtrack ταινίας τρόμου, δείχνει μια νεαρή γυναίκα να μολύνει την κουζίνα του παππού της με πράσινη γλίτσα καθώς του ετοιμάζει μια κούπα τσάι.

Το ψυχρό βίντεο στοχεύει να προειδοποιήσει τους θεατές πόσο εύκολα μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός χρησιμοποιώντας την βρώμικη πράσινη γλίτσα ως γραφικό οπτικό βοήθημα και κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση της Σκωτίας σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει το κοινό για την τήρηση των περιορισμών.

Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία του βίντεο, οι θεατές κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κριτικάρουν την διαφήμιση, με κάποιον να την αποκαλεί «φρικτή και αναποτελεσματική».

Κατά την διάρκεια του βίντεο, το slime απλώνεται από το πρόσωπο και τα χέρια της γυναίκας στον βραστήρα, τα ντουλάπια και τις επιφάνειες της κουζίνας. Αφού παρακολουθεί ένα βίντεο στο κινητό της από την χθεσινοβραδινή της έξοδο με φίλους, δίνει στον παππού της το μολυσμένο από κορωνοϊό φλιτζάνι τσάι.

Η πράσινη γλίτσα καταλήγει στο πρόσωπο του παππού αφού πίνει μια γουλιά και της λέει «υπέροχο τσάι». Στο τέλος του βίντεο, βγαίνει το προειδοποιητικό μήνυμα: «Μην περνάτε τον κορωνοϊό σε αυτούς που αγαπάτε. 2 νοικοκυριά, 6 άτομα, 2 μέτρα απόσταση».

Η περιγραφή του βίντεο στο YouTube αναφέρει επίσης: «Θυμηθείτε ότι εάν συναντάτε φίλους, θα πρέπει να είναι το πολύ μέχρι 6 άτομα από δύο νοικοκυριά κάθε φορά. Διατηρείται αποστάσεις 2 μέτρων ακόμη και από τους φίλους σας».

Για τρομοκρατία κάνουν λόγο οι θεατές

Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία της διαφήμισης, ένας θεατής έγραψε: «Μοιάζει σαν να έπαιξαν τα παιδιά μου μόλις 10 λεπτά με τις μπογιές» ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Έχετε ιδέα την ζημιά που θα μπορούσε να κάνει εάν το δει αυτό ένα παιδί, ένα παιδί που ακολουθεί τις οδηγίες σας και δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθεί για συμμόρφωση. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να καταλάβει ο κόσμος τις οδηγίες, αλλά αυτό θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό».

Ένας τρίτος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Μπράβο σας που καταφέρατε να μετατρέψετε την αγάπη για την οικογένεια σε κάτι τρομακτικό και αηδιαστικό» ενώ ένας ακόμη ανέφερε: «Δεν είναι αυτό το τρομερό άγχος του φόβου;».

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σκωτίας δήλωσε: «Αυτή η σκληρή εκστρατεία, που στοχεύει συγκεκριμένα σε άτομα ηλικίας 18-44 ετών, αποδείχθηκε αποτελεσματική στην έρευνα και υπογραμμίζει τους κινδύνους της απροσδόκητης εξάπλωσης του κορωνοϊού σε αυτούς που αγαπάμε. Η σημασία αυτού του μηνύματος απαιτούσε μια πιο τολμηρή προσέγγιση και δοκιμάστηκε από επαγγελματίες για να είναι αποτελεσματική σε όλη την δημιουργία της».