karantina spiti

Η καραντίνα σε γεμίζει με ελεύθερο χρόνο που δεν ξέρεις πως να τον αξιοποιήσεις; Μα όπως λέγαν κι οι παλιοί, “μάθε τέχνη κι άστηνε”. Εμείς λοιπόν έχουμε για σένα 4+1 προτάσεις για να επωφεληθείς από αυτήν την περίεργη περίοδο, αποκτώντας νέα skills, σερφάροντας απλά στο διαδίκτυο.

1. Μάθε να παίζεις κιθάρα

Εντάξει σίγουρα βιρτουόζος δεν θα γίνεις, ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να αξιοποιήσεις την παλιά κιθάρα που έχεις σπίτι. Μαθαίνοντας τις βασικές συγχορδίες είναι εύκολο να βγάλεις κάποιες απλές ταμπλατούρες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οπότε εύκολα μπορείς να εξασκηθείς ώστε τις ημέρες των γιορτών να τους εντυπωσιάσεις όλους, παίζοντας τα κάλαντα.

2. Φτιάξε μόνος σου τις φετινές χριστουγεννιάτικες κάρτες

Πέρα από τα ανθρωπάκια με τα μεγάλα κεφάλια και τις γραμμές που συνήθισες να σχεδιάζεις αντί για χέρια και πόδια, πλέον μπορείς να μάθεις μερικές πιο εξελιγμένες τεχνοτροπίες, ώστε να φτιάξεις τα δικά σου σχέδια, και γιατί όχι, να φτιάξεις μόνος σου τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα στείλεις φέτος σε φίλους και συγγενείς!

3. Εναλλακτική γυμναστική

Ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που βαριούνται τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους, και ψάχνουν άλλους, πιο διασκεδαστικούς τρόπους για να γυμναστούν; Μην αγχώνεσαι καθώς είναι πάρα πολλοί οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να γυμναστείς και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Εμείς προτείνουμε τη γίογκα καθώς συνδυάζει την σωματική με την πνευματική άσκηση. Δοκίμασέ την και θα μας θυμηθείς!

4. Tips για να κάνεις την καθημερινότητά σου ευκολότερη

Υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες που προτείνουν μερικές έξυπνες ιδέες για να αντιμετωπίζεις τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας. Μια από αυτές είναι τα 5 minutes crafts, από την οποία μπορείς να πάρεις πολύ χρήσιμες ιδέες για το πως να μεταποιείς τα παλιά σου ρούχα, μέχρι το πως να μην μαζεύει άλατα η βρύση στον νεροχύτη.

5. Να μάθεις να χορεύεις

Εντάξει, εδώ που τα λέμε, μπορεί να ήσουν ο πρωταγωνιστής της πίστας της προ – κορωνοϊού εποχής, αλλά σίγουρα θα ήθελες να πας τις χορευτικές σου δυνατότητες ένα βήμα παραπέρα. Έτσι λοιπόν, καθώς πλέον βρίσκεσαι στο σπίτι και δεν σε βλέπει κανείς, είναι μια καλή ευκαιρία για να εξασκήσεις τα dancing skills σου ακόμα περισσότερο. Άλλωστε στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πάρα πολλά σχετικά βίντεο εκμάθησης όλων των ειδών χορού. Ώρα για προπόνηση λοιπόν!

 

Άννα Σαϊνίδου