Η Amazon κατατάσσεται ως ο 2ος καλύτερος εργοδότης για το 2020

amazon logotypo
politico.com

Πρόσφατα, η Forbes ανακοίνωσε την λίστα με τους καλύτερους εργοδότες του 2020. Για να καταρτίσει την συγκεκριμένη λίστα, η Forbes ρώτησε 160.000 υπαλλήλους από 750 εταιρείες σε 58 χώρες σε όλο τον κόσμο και τους ζήτησε να αξιολογήσουν την προθυμία τους να συστήσουν τους εργοδότες τους σε φίλους και οικογένεια. Οι συμμετέχοντες έπρεπε επίσης να αξιολογήσουν το πόσο ικανοποιημένοι είναι από την πολιτική της εταιρείας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, τις απολαβές, τις δυνατότητες που τους δίνονται για ανέλιξη, τον σεβασμό στην ισότητα των φύλων, την κοινωνική ευθύνη και άλλους παράγοντες.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η μεγάλη πολυεθνική εταιρεία της Amazon καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτήν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον εργοδότη τους.

«Οι υπάλληλοι της Amazon σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει σημαντική και ουσιαστική δουλειά για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν ό, τι χρειάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας πανδημίας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για την αφοσίωσή τους στους πελάτες», δήλωσε ο Beth Galetti, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Amazon για Ανθρώπινο Δυναμικό.

«Εκτός από τον ελάχιστο μισθό των 15 $ και τα προνόμια που τους προσφέραμε από την πρώτη μέρα, ξεκινήσαμε νέες πρωτοβουλίες για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους υπαλλήλους μας – από την εξασφάλιση των τεστ για τον COVID-19 και την παροχή φροντίδας παιδιών και ενηλίκων η οποία επιδοτείται από την εταιρεία, διαθέσαμε ένα ταμείο βοήθειας ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει σταθερούς και εποχιακούς συνεργάτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης».

Η Amazon απασχολεί περισσότερα από 875.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και, καθώς ξέσπασε η πανδημία, προσέλαβε περισσότερους από 175.000 νέους υπαλλήλους, προσφέροντας έτσι νέες ευκαιρίες εργασίας σε άτομα που πλήττονται από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Ακόμη, η εταιρεία ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της διανομής περισσότερων από 100 εκατομμύρια μάσκες στους υπαλλήλους και της πραγματοποίησης περισσότερων από 150 ενημερώσεις για τα μέτρα πρόληψης, ώστε να διατηρήσει τους υπαλλήλους ασφαλείς.

Στο παρελθόν, η Amazon έχει επανειλημμένα καταταχθεί στις 5 πρώτες θέσεις της λίστας με τις κορυφαίες εταιρείες του LinkedIn, στις καλύτερες εταιρείες του Fortune World και επιλέχθηκε από την Fast Company ως ένας από τους καλύτερους χώρους εργασίας καινοτομίας. Ακόμη, έχει πετύχει πολύ υψηλή βαθμολογία στον Δείκτη Εταιρικής Ισότητας του Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος αναγνωρίζει τους καλύτερους χώρους εργασίας για την κοινότητα LGBTQ + και ορίστηκε ως το Καλύτερο Μέρος Εργασίας για την Ένταξη Αναπηρίας από τον Δείκτη Ισότητας Αναπηρίας.

Με πληροφορίες από τη forbes.com

Άννα Σαϊνίδου