ήλιος

Ο ήλιος το αστέρι που δίνει ζωή στο πλανήτη μας είναι υπεύθυνο για πολλά πράγματα στη Γη όπως για παράδειγμα τη δημιουργία Β. Σέλας στους πόλους της Γης ή για παράδειγμα για το φαινόμενο των εποχών στον πλανήτη μας. Βρίσκετε σε σχετικά νεαρή ηλικία και αριθμεί 4,6 δις έτη ζωής.

Οι ερευνητές της ΝΑΣΑ, ανακάλυψαν ένα ακόμα νεότερο αστέρι σε απόσταση 30 έτη φωτός από την Γη και αυτό αριθμεί μόλις 600 εκατομμύρια έτη ζωής.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να μελετήσουν αυτό νεαρό αστέρι που μοιάζει με τον ήλιο για να κατανοήσουν διάφορα φαινόμενα, όσον αφορά το δικό μας αστέρι που δίνει ζωή στο πλανήτη μας και είναι υπεύθυνο για παράδειγμα για την δημιουργία του σύμπαντος, καθώς επίσης και για την δημιουργία ατμόσφαιρας στην Γη.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να δουν πως λειτουργούσε ο ήλιος σε παιδική ηλικία και να μελετήσουν φαινόμενα του όπως για παράδειγμα ο ηλιακός άνεμος.

Για το εγχείρημα αυτό θα χρησιμοποιηθούν διάφορα διαστημικά τηλεσκόπια όπως για παράδειγμα το γνωστό σε όλους μας Hubble telescope όπου εξερευνά τα μυστήρια του σύμπαντος μας

Επιμέλεια: Βαδράτσικας Χρήστος