Μητροπολίτης Δωδώνης – Δηλώσεις ντροπής / «Καμιά γυναίκα δεν βιάζεται εάν δεν το θέλει – Δεν μένει μια γυναίκα έγκυος από βιασμό»

Οργή για τις εξοργιστικές, προσβλητικές και αντιεπιστημονικές δηλώσεις Χρυσόστομου

 

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις που έρχονται με φόρα από τον μεσαίωνα προχώρησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τη θέση της εκκλησίας κατά των αμβλώσεων και του δικαιώματος των γυναικών για αυτοδιάθεση του σώματός τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος άφησε άφωνο το πανελλήνιο με τις εξοργιστικούς ισχυρισμούς του που αποτελούν ευθεία προσβολή στην κοινή λογική, τις γυναίκες και την επιστήμη,

Ο Χρυσόστομος υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει, μην τρελαθούμε». Και ακόμα ότι μια γυναίκα δεν μένει έγκυος μετά από βιασμό στην προσπάθειά του να υποστηρίξει γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να κάνει έκτρωση ακόμα κι αν έχει μείνει έγκυος μετά από βιασμό.

«Μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος. Θέλει συμμετοχή. Δεν μένει έγκυος γιατί χρειάζεται συμμετοχή. Για να γίνει σύλληψη χρειάζεται συμμετοχή και των δυο», υποστήριξε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Πηγή: avgi.gr