Παραδίδει το στέμμα η βασίλισσα Ελισάβετ με 4ήμερο πάρτι

vasilissa elisavet stin amaxa
iefimerida.gr

Ως η μακροβιότερη μονάρχης που πέρασε ποτέ από το Ηνωμένο Βασίλειο, η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να γιορτάσει τον Ιούνιο του 2022 το Πλατινένιο της Ιωβηλαίο, που σηματοδοτεί τα 70 χρόνια παραμονής στο θρόνο, κάτι που πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στην ιστορία της Αγγλίας.

Λόγω της μοναδικότητας του γεγονότος, ο εορτασμός θα συνοδευτεί από τετραήμερη τραπεζική αργία για όλη τη χώρα, μ’ ένα λαμπρό, πολυήμερο πάρτι να έχει ήδη καρφιτσωθεί στο βασιλικό ημερολόγιο.

Κι όταν λέμε πάρτι εννοούμε μια φαντασμαγορική υπερπαραγωγή, που θα πυροδοτήσει δεξιώσεις και καλλιτεχνικά θεάματα σε ολόκληρη τη Βρετανική επικράτεια, κάτι που, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, Oliver Dowden, «συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια».

Η βασίλισσα Ελισάβετ, αν και ήταν να παραδώσει τον θρόνο στον πρίγκιπα Κάρολο το 2021, αποφάσισε πως θέλει να κλείσει τον αξιομνημόνευτο κύκλο της βασιλείας της με αυτόν τον εορτασμό, σημειώνοντας τη σημαντική αυτή πρωτιά για το Στέμμα.

Για την ιστορία, η Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα της Αγγλίας στις 2 Ιουνίου του 1952, παραλαμβάνοντας τον θρόνο από τον αποθανών πατέρα της, Γεώργιο τον 6ο, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

stepsi vasilissas elisavet
reader.gr

Ιδιαίτεα λαμπροί υπήρξαν οι εορτασμοί για το Χρυσό Ιωβηλαίο, το 2002, αλλά και για το Διαμαντένιο, το 2012, καθώς το τελευταίο συνέπεσε με την φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο και μετατράπηκε σε μια συνδυαστική φιέστα με καλλιτέχνες και μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σ’ ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα.

Πάντως είναι σίγουρο πως το πάρτι που αναμένεται για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα ξεπεράσει σε λάμψη κάθε προηγούμενη επέτειο για το παλάτι του Μπάκιγχαμ.